Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell recupera l’oficina d’informació jurídica per a dones a Sóller

El Consell recupera l’oficina d’informació jurídica per a dones a Sóller

(20/04/2021)

La consellera de Presidència i el batle de Sóller han firmat el conveni per posar en marxa aquest servei al municipi.

Després de 10 anys sense aquest servei, Sóller tornarà a tenir punt d’informació jurídica a dones i professionals del municipi. El Consell de Mallorca, en col•laboració de l’ajuntament de Sóller, torna a posar en funcionament aquest servei, deshabilitat l’any 2011, que ara se recupera per garantir una millor atenció a les dones i professionals en matèria jurídica i igualtat.

La consellera de Presidència del Consell, Teresa Suárez, i el batle de Sóller, Carlos Simarro, acompanyats per la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, la regidora d’Igualtat, Mar Castañer, i el regidor de serveis socials, Carlos Darder, han firmat el conveni mitjançant el qual l’ajuntament ofereix al Consell un espai municipal on ubicar la nova oficina d’informació jurídica a dones.

Es tracta d’un servei gratuït de la institució insular que ofereix informació, orientació i assessorament jurídic a les dones i a professionals en matèria jurídica (dret civil, penal, administratiu, laboral, internacional, justícia gratuïta, etc) especialment en situacions de violències masclistes o en les àrees d’igualtat i família. El servei cobreix tant usuàries de Sóller com poblacions properes, que a partir d’ara podran resoldre dubtes i estar informades de processos relacionats amb la conciliació, assetjament laboral, separació o divorci, sol·licitud de prestacions, violències masclistes, permisos de residència o qualsevol altra informació relacionada amb l’àmbit jurídic.

El punt d’informació jurídica a dones i professionals de Sóller estarà ubicat al carrer Hospici, un espai municipal que ha cedit l’ajuntament a la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat perquè el professional encarregat del servei pugui oferir una atenció integral a les usuàries. L’ajuntament, a més de l’espai, proporciona el material necessari per poder dur a terme el servei, com equipament, material, subministraments i serveis generals associats al seu funcionament.

Amb la posada en marxa d’aquest punt d’informació jurídica es garanteix una atenció professional i personalitzada, que apropa els serveis especialitats a les dones, especialment a les que puguin estar patint situacions de violències masclistes. Disposar d’un servei especialitzat proper, de fàcil accés i gratuït millora tant la detecció de violències masclistes com la prevenció.