Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Govern i Consell expliquen a les federacions esportives les mesures de l’escut social

Govern i Consell expliquen a les federacions esportives les mesures de l’escut social

(24/11/2022)

Les dues institucions despleguen mesures de suport a les famílies i sector esportiu

L’ajut del Consell de 200€ per a famílies amb fills federats seran compatibles amb les ajudes del Govern i dobla l’import dels ajuts als clubs

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit avui horabaixa amb representants de federacions esportives de les Illes Balears per explicar les mesures d’escut social que les dues institucions desplegaran per fer front als efectes de la inflació, especialment, aquelles que afecten famílies i sector de l’àmbit esportiu. A la reunió, també hi han assistit el conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra; la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido.

Armengol ha traslladat a les federacions esportives els ajuts per a activitats extraescolars del Govern, la convocatòria dels quals es farà previsiblement l’1 de desembre, i que suposen un ajut de fins a 200 euros per a cada infant o jove de la unitat familiar.

"No volem que cap família hagi de deixar que els seus fills o filles abandonin l'esport per motius econòmics", ha declarat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la reunió. "Fem una aposta clara per l'esport, perquè l'esport són valors, és compromís, vida saludable i una forma de créixer que ens interessa pels nostres infants. Gràcies a l'esforç que fan moltíssimes famílies, moltíssims clubs i federacions, som una comunitat autònoma rellevant en l'esport d'elit", ha dit la presidenta de les Balears.

Un missatge que també ha volgut traslladar la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera. "Contribuïm a aquest escut social amb ajudes directes de 200 euros per cada fill o filla federat i doblem les que ja donàvem als clubs esportius de Mallorca" ha expressat Cladera, qui ha destacat que, a banda d'aquestes ajudes directes, també s'han consolidat els ajuts de la institució insular a les federacions esportives de Mallorca i reforçat la inversió als municipis perquè puguin renovar, millorar i crear noves instal·lacions esportives públiques.

Per part del Consell, la presidenta ha destacat l’activació d’un ajut directe de 200 euros per a famílies amb fills o filles federats fins als 16 anys, al qual s’ hi destinen 2,5 milions d’euros.

També es multiplica per dos l’import dels ajuts que ja rebien els clubs i entitats esportives de Mallorca, que passa dels 350.000 als 700.000€ de pressupost.

Per part del Govern, s’ha traslladat la posada en marxa d’ajuts per a activitats extraescolars, la convocatòria dels quals es farà previsiblement l’1 de desembre, i que suposen un ajut de fins a 200 euros per a cada infant o jove de la unitat familiar. Una mesura dotada amb 5 milions destinada a menors fins als setze anys que participin en activitats extraescolars de tipus esportiu, artístic, formatiu o similar durant l’actual curs. També ha exposat el seu suport a l’esport a través dels pressuposts per al 2023, que contemplen partides a l’alça per reforçar tot el teixit esportiu i ajuts per als esportistes de les illes.

Per part de les federacions esportives, han assistit a la reunió les federacions balears d’Activitats Subaquàtiques, Atletisme, Bàsquet, Ciclisme, Handbol, Hípica, Esports Aeris, Futbol, Gimnàstica, Motociclisme, Motonàutica, Muntanyisme i Escalada, Patinatge, Piragüisme, Rugbi, Salvament i Socorrisme, Triatló, Trot, Vela i Voleibol.