Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere CONSELL EXECUTIU. El Consell de Mallorca subvenciona 30 projectes culturals amb 325.000 €

CONSELL EXECUTIU. El Consell de Mallorca subvenciona 30 projectes culturals amb 325.000 €

(24/07/2019)

El Consell Executiu ha aprovat avui, a proposta de la Vicepresidència i Conselleria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a l’organització d’activitats culturals. Les subvencions concedides sumen un total de 324.997,29 €.

La vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat que “els projectes subvencionats són d'àmbit insular i és per això que tendran una difusió àmplia". A més,  la vicepresidenta primera ha dit que aquesta convocatòria “forma part d'una línia de feina del Consell com és fer assequible la cultura a la majoria de la ciutadania".

La convocatòria contemplava diferents línies d’ajut. La primera, per a projectes culturals, s’ha resolt amb 14 subvencions concedides per un valor de 95.143,87 €. Se’n beneficien projectes sobre compositors mallorquins, el teatre, la riquesa de la llengua catalana o el model de ciutat, entre altres temàtiques.

Pel que fa a la línia d’ajuts per a festivals, fires, mostres o certàmens d’arts escèniques de caràcter professional, es subvencionen tres festivals de teatre amb 81.566 €.

En el cas de subvencions a festivals de música, s’ha resolt que es destinin 137.430,34 € a cinc projectes, tant de música clàssica com moderna.

Per a l’edició de llibres, fonogrames i audiovisuals, es concedeixen 15.857,08 a vuit projectes. Concretament, són set llibres sobre qüestions com urbanisme, història o llengua, i un disc amb obres de Baltasar Samper.