Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Comencen les obres d’accés al polígon de Marratxí des de l’autopista d’Inca

Comencen les obres d’accés al polígon de Marratxí des de l’autopista d’Inca

(25/06/2020)

La presidenta del Consell, el conseller de Mobilitat i el batle de Marratxí han visitat l’inici de les actuacions.

Les obres del nou accés al polígon de Marratxí des de l’autopista Palma-sa Pobla (Ma- 13) han començat aquesta setmana. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat la fase inicial de les actuacions. 

El nou enllaç donarà accés d’entrada directe a la zona industrial als vehicles procedents de Palma i un altre de sortida en direcció cap a Inca. La presidenta Caldera ha destacat que “és una millora important pel que fa a mobilitat. Es tracta d’una obra molt necessitada i reivindicada pels usuaris del polígon, pels veïnats i pel consistori de Marratxí, ja que llevarà tot el trànsit pesant que fins ara havia de travessar zones residencials perquè no disposava d’accés directe a la zona industrial”.

El projecte contempla també l’execució d’un pas elevat per a vianants i ciclistes (d’1,5 metres i amb una tanca de protecció) i altres millores al camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions dels Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut ubicat a Son Ramonell.

El conseller Iván Sevillano ha explicat que “ara mateix l’autopista fa de barrera artificial entre la zona nord i la zona sud de les urbanitzacions de Marratxí i el pas per a vianants i ciclistes que es durà a terme les unirà millorant la seguretat vial i evitant que els veïns i veïnes hagin de fer ús dels seus vehicles només per recórrer 500 metres”. 

L’entrada al polígon està projectada al quilòmetre 5,5 de l’Ma- 13, a l’alçada del camí de Muntanya (que passa per sota de l’autopista) i connectarà amb la zona industrial pel carrer Teixidors. A més, es durà a terme un accés directe des de l’autopista a la urbanització de Son Ramonell i una sortida directa dels vehicles procedents d’aquesta zona residencial cap als pobles del Raiguer.

El batle de Marratxí, que el passat mes de març va signar amb el departament de Mobilitat i Infraestructures el conveni per a la cessió dels terrenys municipals on es du a terme el nou accés al polígon, ha elogiat la bona entesa entre les dues institucions i s’ha mostrat satisfet “no només pels empresaris de polígon,  per a qui era vital aquest nou enllaç, sinó també pels residents de les urbanitzacions que l’envolten que veuran molt millorada la seva accessibilitat”. 

Les obres tenen previst un termini estimat d’execució d’entre quatre i cinc mesos. El Consell va adjudicar projecte a l’empresa Melchor Mascaró per un cost d’1.288.699 d’euros.
 

Vídeos

Comencen les obres d’accés al polígon de Marratxí