Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera inicia una ronda trobades per presentar als ajuntaments l’oficina de suport municipal per a projectes europeus

Cladera inicia una ronda trobades per presentar als ajuntaments l’oficina de suport municipal per a projectes europeus

(08/06/2021)

Es tracta d’una oficina de nova creació que el Consell posarà a disposició dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha iniciat avui una ronda de trobades amb batles i batlesses dels municipis de Mallorca per presentar l’oficina de suport tècnic que la institució insular posarà en marxa aquest mateix mes per ajudar els ajuntaments a gestionar els seus projectes europeus i amb relació als fons europeus de recuperació.

Avui s’han celebrat les dues primeres reunions, una a sa Pobla a on han assistit la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa i els batles Manuel Galán d’Artà, Rafel Fernández de Capdepera; Antoni Serra de Muro; Llorenç Gelabert de sa Pobla; Joan Monjo de Santa Margalida i Bartomeu Cifre de Pollença. La segona trobada s’ha celebrat a Inca i han assistit el batle d’Inca, Virgilio Moreno; Llorenç Perelló d’Alaró; Víctor Marti de Binissalem; Rosa Maria Bestard de Campanet; Andreu Isern de Consell; José Maria Muñoz de Lloseta; Guillem Villalonga de Mancor; Joan Rotger de Selva i Pere Torrens, de Búger.

«A Mallorca hem d’estar tots preparats, també els ajuntaments, per no deixar perdre l’oportunitat que ofereixen els fons europeus» ha dit la presidenta Cladera. «Al Consell de Mallorca ja tenim un pla, el Mallorca Circular, una proposta inicial de 24 projectes per ser finançats amb els fons europeus de recuperació i enfocat en la circularitat i els eixos del Next Generation, però també volem ajudar els ajuntaments perquè qui més preparat estigui més possibilitats té d’aprofitar aquesta oportunitat única» ha expressat la presidenta, qui ha explicat que tot i que les convocatòries no estan obertes és necessari planificar i tenir capacitat per gestionar recursos en aquest sentit.

«Per això cream l’oficina de suport tècnic per als projectes europeus municipals, una nova eina que posam a disposició dels ajuntaments de municipis de menys de 20.000 habitants, perquè hem detectat que molts tenen dificultats per poder gestionar projectes finançats per Europa i per donar un impuls cap a la transició digital, ecològica i de cohesió social i territorial des del municipalisme», ha apuntat Cladera. 

Aquesta oficina de suport tècnic municipal per a projectes europeus, que estarà adscrita al departament de Presidència del Consell, disposarà de personal especialitzat en fons provinents d’Europa, i tendrà les funcions d’assessorar els ajuntaments en la viabilitat de projectes susceptibles de ser finançats amb aquests fons, crear sinèrgies entre municipis per valorar la possibilitat de fer projectes conjunts, identificació de les convocatòries adients i ajustades als projectes; suport en la tramitació de les sol·licituds, gestió i justificació dels projectes, entre altres.

La primera ronda de trobades de feina amb batles i batlesses iniciada avui continuarà aquesta setmana i la que ve.