Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera exposa l’estratègia de Mallorca per liderar la transformació turística al fòrum sobre ajudes europees i recuperació del turisme

Cladera exposa l’estratègia de Mallorca per liderar la transformació turística al fòrum sobre ajudes europees i recuperació del turisme

(24/03/2022)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat avui dematí a la jornada 'L’oportunitat dels fons europeus Next Generation per impulsar la recuperació i reactivació del sector turístic', que s’ha celebrat a la Cambra de Comerç. Un acte organitzat per Disset Consultors en què hi ha participat l’expresident del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, així com representants del sector turístic i econòmic de les Illes Balears i altres representants institucionals. A l'acte també han assistit el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i el conseller de Presidència, Javier de Juan.

Durant la seva intervenció, la presidenta del Consell, ha apuntat que a Mallorca hi ha un consens unànime entre tots els agents turístics, tant públics com privats, en què «per continuar essent líders en turisme, hem d'accelerar la transició cap a un model més sostenible social, ambiental i econòmicament, circular i de qualitat». Cladera ha destacat que els fons europeus acceleren la feina que a Mallorca, en el cas del Pla Mallorca Circular, i a les Illes Balears ja han començat a fer les institucions i el sector privat. «Les Illes Balears rebran 230 milions d’euros per a la recuperació turística i dels primers 47,7 que ja han arribat en una primera fase, 30 milions són per a Mallorca, 13 dels quals els gestiona directament el Consell de Mallorca. És una inversió històrica per a la nostra illa» ha dit.

En la seva intervenció Cladera ha explicat que aquesta inversió a Mallorca es destinarà a projectes que impulsen la sostenibilitat i circularitat del model turístic, com una nova planta de compostatge de Llucmajor; en projectes de reconversió de zones madures amb l'impuls del turisme esportiu i cultural i projectes que fomenten la digitalització i posicionen Mallorca com a destinació sostenible i intel·ligent, com l'Observatori de Turisme Sostenible, ja en funcionament.

«A Mallorca estam treballant per posicionar-nos com a destinació sostenible mundial» ha dit Cladera, qui ha emplaçat els assistents a la jornada a participar a la cimera internacional de destinacions sostenibles que ha organitzat el Consell juntament amb l’Organització Mundial del Turisme els dies 7 i 8 d'abril al Palau de Congressos de Palma que duu per títol 'Liderant la transformació'.

Vídeos

acte cambra comerç