Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera es reuneix amb representants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca

Cladera es reuneix amb representants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca

(20/03/2023)

La presidenta assegura que les propostes plantejades per l'Assemblea donen un impuls renovat "per construir entre tots la Mallorca sostenible que volem"

La presidenta del Consell insular s'ha reunit amb representants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca per analitzar les 56 propostes aprovades el passat 18 de febrer, el Govern com el Consell de Mallorca s'han compromès a donar suport dins de les seves competències.

Es tracta de propostes relacionades amb la mobilitat, l'energia, el model de consum, l'aigua, els ecosistemes, i tot el relacionat amb sensibilització i conscienciació.

Cladera ha destacat que es tracta d'una experiència molt valuosa de participació ciutadana i ha agraït aquesta iniciativa que contribuirà a enfortir la feina que fa Consell de Mallorca, ja que "donarà un nou impuls i ànims renovats per construir entre tots la Mallorca sostenible que volem".

La presidenta ha recordat que el Consell ha posat en marxa un projecte pioner amb fons europeus com és el de "Tanca el Cercle", per construir cinc noves plantes de tractament de residus que elaboraran compost pel nostre sector primari. També ha valorat positivament l'avanç en la gestió de residus i recollida selectiva. A més el Consell subvenciona les actuacions dels Plans d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) a Mallorca, per promoure l'eficiència energètica als municipis i es destinaran 20M per millorar el cicle de l'aigua als municipis . D'altra banda, s'ha adquirit l'antiga central tèrmica d'Alcanada per a convertir-la en un punt de referència d'economia blava.

A més de la presidenta Cladera hi han assistit el conseller de Presidència, Javier de Juan i per part de l'Assemblea Ciutadana pel Clima, els coordinadors Pau de Vílchez i Neus Ramis i altres representants de l'Assemblea.