Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cap de setmana esportiu intens a Lluc

Cap de setmana esportiu intens a Lluc

(27/03/2022)

Gairebé 400 participants han gaudit d’un cap de setmana ple d’activitats esportives familiars i un curs professional de l’educadora Rosa Miralles.

El paratge natural d’Escorca ha estat l’escenari escollit, aquest cap de setmana, per organitzar unes jornades esportives i formatives per a tots els públics. Durant dos dies, s’han duit a terme les segones 'Estades esportives' d’aquest 2022, una cursa familiar a Lluc i una formació titulada 'Emociona’t amb l’esport', impartida per l’educadora Rosa Miralles.

Les 'Estades esportives' han reunit prop de 80 persones que han pogut gaudir d’activitats tan diverses com el senderisme, ciclisme de muntanya, escalada, tir amb arc i jocs d’orientació amb monitors especialitzats. Aquestes estades d’aventura que promou el Departament de Transició, Turisme i Esports tenen l’objectiu de fer activitats esportives comunitàries respectuoses amb el medi ambient.

Una altra activitat que ha tingut gran èxit ha estat la cursa familiar a Lluc, feta el diumenge 27 i en la qual han participat 250 persones. Una iniciativa que forma part del IX Edició Curses Serra a la serra Tramuntana promogut pel Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana. Un total de 10 curses adreçades a infants, joves i adults a diferents indrets naturals o municipis de la Serra. Les curses inclouen diferents categories, amb recorreguts que van dels 150 m per als participants més petits als 4.500 m per als adults. 

Per tancar el cap de setmana, l’educadora emocional Rosa Miralles ha impartit la formació titulada 'Emociona’t amb l’Esport' i acreditada per la Conselleria d’Educació i Formació Professional, en la qual 50 docents i altres perfils de l’esport han treballat les emocions, els valors, la comunicació i la resolució de conflictes. Aquesta activitat formativa s’inclou en el programa 'Els valors de l’esport', una proposta creada per aprofundir en els valors que aporta l’exercici físic al creixement i al desenvolupament personal. Es basa en una sèrie de xerrades impartides per especialistes en diferents àmbits del món esportiu i temes afins.

El programa del Consell de Mallorca 'Estades esportives' 2022 preveu arribar a 8.000 persones amb les activitats d’oci actiu a hotels i casals de colònies, amb una previsió de 26 jornades a hotels mallorquins de diferents zones d’Alcúdia, Calvià, Capdepera, Muro i ses Salines; 11 torns d'Acampaesport i 4 Acampa Familiar a Alcúdia, campus esportius per a infants i joves, i estades d’aventura a Lluc i a la Colònia de Sant Pere, Artà.