Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Arriben al sector cultural els primers 109.000 euros d’ajudes extraordinàries del Consell per la pandèmia

Arriben al sector cultural els primers 109.000 euros d’ajudes extraordinàries del Consell per la pandèmia

(27/03/2021)

En total, la Fundació Mallorca Turisme ha abonat aquesta setmana 2,2 milions d’euros d’ajudes directes

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha pagat aquesta setmana les primeres ajudes extraordinàries per mor de la pandèmia destinades al sector cultural. La institució insular ha injectat al sector cultural 109.000 euros a 50 empreses, autònoms i associacions que han demanat les ajudes. Així, només qunze dies després d’iniciar el termini de sol·licituds ja s’han fet els primers pagaments i es tramiten més expedients, ja que el termini continua obert.

La Fundació Mallorca Turisme ha abonat 2,5 milions d’euros en ajudes directes a establiments, empreses i persones autònomes aquesta setmana. Amb els pagaments d’aquesta setmana, el Consell ja ha abonat més de 14,2 milions d’euros a prop de 7.252 establiments o empreses des del passat mes de gener.

Des del desembre de 2020, el Consell de Mallorca ha posat a disposició de la ciutadania recursos públics per ajudar a superar la complicada situació econòmica que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. Restauració, distribució majorista, discoteques, gimnasos, empreses d’organització d’esdeveniments, empreses i autònoms del sector de la cultura, firaires i balnearis són els sectors beneficiats amb ajudes directes que s’han anat distribuint en diferents convocatòries, sumant un total de 26 milions d’euros.

Excepte en el cas de la línia de cultura, que està finançada íntegrament pel Consell, el finançament de les línies d’ajut es realitza conjuntament entre el Govern de les Illes Balears i la institució insular.

Agilitat de la Fundació Mallorca Turisme

La tramitació de les ajudes, dutes a terme per la Fundació Mallorca Turisme a través de www.ajutsmallorca.com, s’està fent de manera àgil. El mes de gener es va crear una oficina específica per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica que contribuiran a pal·liar la situació generada per la pandèmia de la covid-19. 

Aquesta oficina també servirà per a gestionar part dels ajuts al teixit empresarial municipal que financen el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca i que, en global, suposarà una inversió mínima de 22 milions d’euros, que també revertiran al teixit empresarial i comercial de cada municipi en compensació pels greuges econòmics causats per la pandèmia.