Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell destinarà 6,7 milions d’euros més de romanent de 2019 a polítiques socials

El Consell destinarà 6,7 milions d’euros més de romanent de 2019 a polítiques socials

(06/05/2020)

La proposta s’ha presentat avui dematí a l’oposició

Es mobilitza així el 20% del romanent total de la institució, que ascendeix a 9,2 milions i anirà íntegrament a despesa social

 

El Consell de Mallorca aportarà un total de 9’2 milions d’euros del romanent de l’any 2019 a polítiques socials derivades de la crisi de la Covid-19. En una reunió celebrada avui a la seu del Consell de Mallorca, l’equip de govern, en sintonia amb les demandes de l’oposició, ha informat l’oposició de la proposta de destinar el màxim del romanent que permet la normativa a polítiques socials.

Al ple de demà dijous es proposarà una modificació de crèdit per destinar 6,7 milions de romanent de 2019 a despesa social. Una quantitat que, sumada als 2,5 milions aprovats en un ple anterior, ascendeix a un total de 9,2 milions d’euros.

D’aquesta manera, el 20% dels 46 milions d’euros de romanent de tresoreria de la institució, inclosos els organismes autònoms, es destinarà íntegrament a polítiques socials i anirà directament a cobrir les necessitats dels col.lectius en situació de vulnerabilitat.

Aquests 6,7 milions d’euros aniran directament a polítiques públiques gestionades per la institució i permetran reforçar el Servei d’Atenció Integral a Domicili, un programa propi de l’IMAS destinat a persones amb dependència, les polítiques d’inclusió social per a persones sense sostre, fer front a l’augment de la demanda de la Renda Mínima d’Inserció i l'atenció a víctimes de violències masclistes.

A la reunió han assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera; les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot; la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i els portaveus dels grups de l’oposició; Llorenç Galmés per part del Partit Popular; Beatriz Camiña de Ciudadanos; Xisca Mora de El Pi i Pedro Bestard de Vox.

La presidenta Cladera ha apuntat que des del Consell de Mallorca s’han activat tots els mecanismes a l’abast de la institució per reforçar les polítiques socials i que això també implicarà redefinir i ajustar els pressupostos a les noves necessitats que ha generat la crisi sanitària, amb la voluntat que es faci en consens i col·laboració de l’oposició. En aquest sentit, des del Consell es continua reclamant amb la necessitat de poder comptar amb el 100% dels superàvits i romanents, que implica flexibilitzar les regles d’estabilitat pressupostària i s’està treballant en un reajustament dels actuals pressupostos de la institució.