Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

50 ajuntaments participen a la conferència web ‘Oportunitats Next Generation per a la rehabilitació dels edificis públics de les entitats locals a Mallorca' organitzada pel Consell

50 ajuntaments participen a la conferència web ‘Oportunitats Next Generation per a la rehabilitació dels edificis públics de les entitats locals a Mallorca' organitzada pel Consell

(17/02/2022)

El conseller Javier de Juan ha remarcat que l’Oficina de Fons Europeus del Consell de Mallorca treballa perquè tots el municipis, i sobretot els petits, puguin accedir a les ajudes i per trobar els projectes més transformadors per l’illa.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha inaugurat la conferència web ‘Oportunitats Next Generation per a la rehabilitació dels edificis públics de les entitats locals a Mallorca' a la qual hi han participat 50 ajuntaments de l’illa. La conferència web ha estat coordinada per la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós, i també ha comptat amb la participació del Col•legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, la representant de l’Oficina de Fons Europeus del Consell de Mallorca, Anna Pons, i el director general d’Habitatge i Arquitectura del Govern de les Illes Balears, Eduard Robsy.

De Juan ha destacat la importància d’aquesta sessió informativa adreçada als municipis de Mallorca i ha remarcat que l’Oficina de Fons Europeus (OFE) treballa en col•laboració amb la Cambra de Comerç «perquè tots els municipis, i sobretot els petits, puguin accedir a les ajudes i per trobar els projectes més transformadors per l’illa». El conseller ha explicat que l’OFE no només ajuda amb els tràmits, sinó que fa feina de la mà dels ajuntaments per trobar les millors solucions.

Aquesta jornada, organitzada pel Consell de Mallorca, té com objectiu informar sobre les convocatòries obertes i en previsió per a la rehabilitació dels edificis públics, així com abordar dubtes o qüestions d’interès per part de les entitats locals.

La segona partida més important dels fons europeus Next Generation de la UE és la rehabilitació d'edificis, habitatges i la regeneració urbana. Més de 6.800 milions d'euros, dels 140.000 milions d'euros que rebrà Espanya en el període 2021-2026, aniran destinats a la rehabilitació de barris i a la millora de l'eficiència energètica dels edificis, tant d'habitatges com d'oficines i institucions públiques, mitjançant actuacions per a reduir el consum i la incorporació d'energies renovables.