Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Krekovic proposa "Escoltar el museu"

El Krekovic proposa "Escoltar el museu"

(20/08/2020)

El museu ha començat un projecte de difusió del seu fons a xarxes socials que inclou peces sonores vinculades a obres pictòriques del seu fons.

El Museu krekovic, que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, ha iniciat un projecte de difusió del seu fons pictòric que proposa, a més, peces musicals composades expressament per algunes de les obres que s'hi exposen. L'objectiu del projecte és fer visible la col·lecció de pintors internacionals del Centre Krekovic que es pretén que sigui l'eix de l'exposició permanent d'aquest espai, proposant un apropament sonor a les obres, que enriqueixi i complementi la perspectiva visual.

Així, s'han editat una sèrie de peces sonores breus vinculades a una selecció de les obres pictòriques d'artistes d'adopció que formen part de l'exposició estable del Museu Krekovic. Aquest conjunt d'arxius d'àudio, creats específicament per a cada una de les obres que s'han seleccionat, es difondran juntament amb les obres i una breu explicació a través dels diversos perfils de les xarxes socials del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Les composicions sonores són obra del músic, antropòleg i especialista en projectes de paisatge sonor Txema González de Lozoyo. Dites composicions, acompanyades de breus textos sobre les pintures a les quals fan referència, elaborats per Mar Gaita, responsable del Museu, han estat creades a partir de fragments musicals i gravacions de camp que s'han vinculat als conceptes, època, temàtica o suggeriments estètics que trobem a les diferents peces de la col·lecció.

Aquest projecte dona continuïtat a l'activitat del museu a les xarxes socials durant els mesos de confinament arran del coronavirus ara que el museu es troba encara tancat per mor d'una petita reforma que afecta els espais expositius. Està previst que el museu es reobri durant el tercer quadrimestre de l'any.

Paral·lelament al nou projecte sonor, també continua a una altra iniciativa de caràcter participatiu que es va iniciar fa uns mesos a les xarxes socials amb l'etiqueta #BarrisAmbMemòria i que pretén recollir fotografies i testimonis relacionats amb el passat de l'entorn del Museu.

La primera obra que es difon: Paysage Nocturne, George Sheridan
 
1958, Deià. George Sheridan ve a Mallorca per primera vegada aconsellat per l'amic artista i arqueòleg Bill Waldren, a qui havia conegut a París. George comença a passar temporades a Deià, que en aquells anys es converteix en un focus d'atracció d'artistes i creadors. Amb el bon temps de l'estiu, neda a la cala, pinta a l'aire lliure, al recer de la màgica muntanya d'Es Teix.

Els colors de la Serra cap al tard, les sensacions i la llum quan es pon el sol, són algunes de les referències que podem trobar en aquesta obra, feta emprant pigments naturals. És una pintura del 1962, any en el que George Sheridan, William Waldren i altres artistes forans funden el grup artístic Es Deu des Teix, pioner de la recuperació de la pintura abstracta a Mallorca.

Aquesta peça fou donada al Consell de Mallorca l'any 2018 per Cecilie Margaret Sheridan, vídua de l'autor.

George Sheridan (Boston, EUA 1923 – Mallorca 2008)
Paysage Nocturne
1962
Pigments en pols, adherits amb cola sobre tela
114 x 146 cm