Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ses Voltes s’estrena com a seu central del Museu Marítim

Ses Voltes s’estrena com a seu central del Museu Marítim

(26/09/2020)

Ses Voltes acull, a més, la proposta de disseny de l’espai educatiu del Museu Marítim

La presidenta del Consorci del Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets, i el director gerent del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés, han presentat aquest dissabte la proposta de disseny de l'espai educatiu i les oficines de la seu central del Museu Marítim de Mallorca al Centre Cultural Ses Voltes. Un acte emmarcat a la setmana en què s'ha celebrat el Dia Marítim Mundial, que va ser el passat dijous 24 de setembre.

A l'acte, la presidenta del Consorci del Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets, ha agraït la feina feta per part del Museu i per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma per fer possible la instal·lació de les oficines a Ses Voltes i fer també les primeres passes per la museïtzació de l’espai. Així mateix, Busquets ha destacat el fet que s’impliquin els centres educatius en el disseny de l’espai educatiu, “una feina que garanteix la continuïtat del museu perquè guanya públic jove”.

D'altra banda, el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés, ha explicat que "al llarg d'aquest any s'han realitzat diferents trobades i accions puntuals a l'espai, de la ma de molta de la comunitat marítima, i ara ja es podrà treballar de forma constant. Això és molt important per nosaltres. Ara ja podem dir que estem a casa i començam a construir tota la resta". A més, ha volgut recordar que el museu, "és un espai obert a tota la ciutadania i que aquesta, ha anat participant i ha pogut dir la seva de com volia que fos el museu. Hem vist que estem en sintonia amb ells i amb tota la comunitat marítima, que fa 40 anys que treballa per fer realitat un espai per la cultura i el patrimoni marítim de Mallorca".

Finalment, el director gerent ha volgut agrair, tant a l'ajuntament de Palma com al Consell de Mallorca "la seva implicació perquè el projecte del Museu Marítim de Mallorca sigui una realitat".

Després de la visita a les instal·lacions de la seu del Museu Marítim de Mallorca al Centre Cultural de Ses Voltes, els assistents han visitat l'espai educatiu, on s'ha presentat la proposta de co-disseny participatiu generat entre el Museu, el col·lectiu de mediació artística i educativa Sa Galania i IES Joan Alcover, Cooperativa Joan Alcover, dos grups de Formació Superior d'Animació Sociocultural i Integració Social de l'IES Ramon Llull, i l'EDIB, tots de Palma.

El col·lectiu de mediació artística i educativa Sa Galania, representat per Rosa Garcia i Mar Barceló, han explicat el procés del projecte. Així, "es va demanar als centres com els agradaria que fos un museu i el seu espai educatiu. Preguntes cabdals per esbrinar perquè els joves a partir dels setze anys deixen d'anar als museus, i, un cop recollides les preguntes, els grups de l'IES Ramon Llull van treballar com fer-ho possibles des de l'àmbit socioeducatiu".

El resultat fou presentat a l'Escola de Disseny de les Illes Balears, els alumnes de la qual van presentar diferents projectes de disseny de l'espai. Tot aquest treball serà tingut en compte quan es faci el disseny dels diferents espais de Ses Voltes.

"Es tracta d'un espai que no està acabat que segueix obert a noves idees, com el mateix projecte del museu. És una proposta per continuar creixent amb altres idees, opinions i necessitats", han remarcat Rosa Garcia i Mar Barceló.

Des de la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Palma i el Consorci Museu Marítim de Mallorca, el juny de 2019, els esforços des de la direcció del museu s'han centrat a condicionar l'estructura del Centre Cultural de Ses Voltes per a poder instal·lar la seu central del Consorci, que s'ha presentat avui matí.

Cal recordar que el Museu Marítim de Mallorca té la seva seu al Port de Sóller obert al públic de divendres a diumenge en horari de 10.00 hores a 14.00 hores i garanteix totes les mesures de seguretat i desinfecció per fer del museu un espai segur i lliure de la Covid-19.