Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere «Mallorca reacciona» habilita una línia nova d’ajuts municipals per atendre víctimes de violències masclistes

«Mallorca reacciona» habilita una línia nova d’ajuts municipals per atendre víctimes de violències masclistes

(13/05/2020)

El Departament de Presidència manté els 162.000 € destinats a subvencions municipals en Igualtat i Diversitat i amplia els terminis de la convocatòria.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han avançat als responsables d’Igualtat dels ajuntaments algunes de les mesures incloses en el pla de reactivació social i econòmica «Mallorca reacciona». En la reunió amb regidories i personal tècnic municipal, s’ha informat que el Consell manté la convocatòria de subvencions per promoure la igualtat i garantir els drets de les persones LGTBI, dotada amb 162.000 €, i a la qual poden accedir ajuntaments de menys de 55.000 habitants per desenvolupar els plans municipals d’igualtat.

Així mateix, i com a mesura inclosa dins el pla del Consell «Mallorca reacciona», s’ha adaptat la convocatòria a les necessitats plantejades pels ajuntaments, incorporant una línia nova d’ajuts municipals destinada a cobrir activitats de prevenció i atenció a víctimes de violències masclistes. D’aquesta manera, en la mateixa convocatòria de subvencions, el Consell també finançarà les activitats de prevenció i/o d’atenció a dones víctimes d’aquesta xacra que duguin a terme els ajuntaments amb població inferior a 55.000 habitants. 

També s’ha modificat la temporalitat de la convocatòria i s’han ampliat els terminis fins al setembre, per donar marge als municipis a planificar i reajustar les activitats i actuacions subvencionables, inicialment previstes fins al juliol. La convocatòria també té altres dues línies d’ajuts, destinats a entitats sense ànim de lucre i a associacions per a projectes o activitats per promoure la igualtat i els drets de les persones LGTBI.

La reunió també ha servit per recollir propostes i recomanacions dels ajuntaments en relació amb l’àrea d’igualtat i diversitat, amb qui han coincidit en la voluntat de no fer passes enrere en la prevenció i l’atenció a víctimes de violències masclistes i en els drets dels col·lectius LGTBI.