Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

La Biblioteca Lluís Alemany ofereix als investigadors un fons especialitzat en temes balears i inclou una important col·lecció de gravats.

Va ser creada per l'apotecari i bibliòfil Lluís Alemany Vich (Maó 1912- Palma 1983). El Consell de Mallorca l'adquirí l'any 1996, i dos anys després es va obrir al públic per a la investigació de caire universitari, l'estudi bibliogràfic balear i la recerca històrica i artística.

Els seus fons estan especialitzats en temàtica balear:  història, art, costums, cartografia, religió, ciència... Consta d'unes 7.000 monografies, més de 2.000 revistes, prop de 12.000 fullets, més de 3.000 exemplars de material gràfic —gravats, litografies i xilografies— i unes 10.000 postals i fotografies i un curiós fons de manuscrits, en el que destaca l'Arxiu d’Apotecaris.

Préstec

En aquesta biblioteca, atès l'especial valor dels seus fons, no hi ha préstec personal ni tampoc préstec interbibliotecari.

Activitats

La Biblioteca Lluís Alemany compta amb un espai per a petites exposicions dels seus fons bibliogràfics i documentals. És una sala oberta a qualsevol tipus de públic interessat i té el mateix horari que la sala de lectura.

Horari

  • Matins: de dilluns a divendres, 9.00 a 14.00 h
  • Matí i horabaixa: dimarts, de 9.00 a 14. 00 i  de 16.30 a 20.00 h
  • Horari especial: només matins (de 9.00 a 14.00 h) al juliol, agost i períodes vacacionals (Nadal i Pasqua) (*)

(*) S’informa dels canvis d’horari a les biblioteques i a la web.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats