Exercicis de memòria

Nom artístic

El Somni Produccions

Públic destinatari

Tots els públics

Durada

35-40 min

Preu (BI+IVA)

2.420,00 €

Espai

Interior

Any incorporació CACIM

27/03/2022

Sinopsi/Resum

És una proposta escènica de petit format, pensada per ser representada en actes commemoratius relacionats amb la memòria històrica per honorar les persones represaliades durant la Guerra Civil i la postguerra a les Illes, centrant la mirada en les dones que els varen sobreviure, companyes, germanes, filles i netes que han lluitat i segueixen lluitant per la dignitat i la memòria dels seus éssers estimats.

Totes les dones que apareixen en la nostra història tenen en comú un mateix batec: rompre el silenci imposat i convertir el dolor en lluita. Per a totes, l’amor és el motor. El desig de tornar a abraçar allò que queda del pare, germà, padrí o company, saber on és, tornar-lo a enterrar, destapar la veritat.

Aquest text està dedicat a elles, a totes les dones que segueixen buscant, a totes les dones que han decidit trencar amb l’herència del silenci.
DONES QUE ESTIMEN
DONES VALENTES
DONES DE LLUM
Abans de la presentació es du a terme una investigació prèvia per contactar i convidar els familiars de les persones identificades per poder compartir amb elles els nostres Exercicis de memòria. Al final del recorregut, direm els noms de les persones identificades a cada fossa en veu alta i convidarem el públic a un ritual, petit però essencial. Un grapat de terra i un clavell vermell per compartir una pregunta amb ells i elles: On és el teu?

Fitxa artística

Text: Aina de Cos / Direcció: Montse Rodríguez / Interpretació: Gypsy Nel·lo Peeters i Aina de Cos Músic / Espai sonor en directe: Joan Vila / Disseny de llums: Jenny Vila / Producció: WeNeverSleep / Fotografies: Luca Rocchi / Distribució: El Somni Produccions

Característiques de l'espai i condicions tècniques

 • Espai escènic: espais exteriors relacionats amb la memòria històrica, cementiris o espais de memòria.
 • Condicions tècniques:
  • 4 punts de corrent al llarg del recorregut 
  • Possibilitat d’apagar la il·luminació pròpia del cementiri 
  • Taula a l’entrada per poder lliurar saquets de sorra 
  • Cadires a disposició del públic, per si hi ha gent gran
  • Accés a lavabos per a la companyia 
  • Grup de 40 persones màxim, per poder garantir la distància de seguretat
 • Altres:
  • Si hi ha una fosa al cementiri, necessitarem els noms de les persones identificades per incloure-les a la part final de l’espectacle

Dades muntatge i desmuntatge

3 h / 30 min

Dades de contractació

Luis Enrique Baró Rodríguez
630 852 217 
luis@elsomniproduccions.com