Església de Santa Maria. Marededéu

Descripció

51 • Ñ1I2652 MAREDEDÉU MORTA DE LA PARROQUIAL DE COSTITX
Data: 29/12/2004
Autor: 0000178 • ANÒNIM
Adreça: PLAÇA DES JARDÍ, 27 (ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA), COSTITX
Ubicació topològica: CAPELLA DE SANT JOSEP (QUARTA CAPELLA DE L’ESQUERRA)
Històrica: DADES HISTÒRIQUES: És semblant a la imatge de la parroquial de Consell.
Bibliografia:
MUNAR OLIVER, Gaspar. Devoción de Mallorca a la Asunción. Palma: Imprenta SS. Corazones, 1950, pàg. 126
Observacions: FESTA ACTUAL: Per la Mare de Déu d’agost es munta un llit senzill en una de les capelles laterals i s’hi col•loca la imatge envoltada de cossiols.
Data de presa de dades: 29/12/2004
Seccions: ESCULTURA
Objectes: MAREDEDÉU MORTA
Matèries: FUSTA
Tècniques: ESCULTURA POLICROMADA; DAURAT
Cronologia (classificació): s. XVIII
Descripció de mides: Les mides corresponen a l’urna que conté la imatge.
Alt (cm): 67
Fons (cm): 176
Estat actual: 31 • BO
Observacions a l’estat actual: Presenta brutícia superficial generalitzada i llacunes puntuals de la policromia. Pel que fa a l’urna s’observa la presència d’atac xilòfag en un dels elements que la conformen. El material tèxtil que forma part de l’aixovar de la imatge es troba en bones condicions. El paper del folre de l’urna té símptomes de deteriorament mecànic.
Intervencions recomanades: Neteja i desinsectació. Mantenir les constants ambientals estables. Evitar el contacte amb les radiacions directes. Manteniment periòdic bianual.
Protecció específica: 05 • INVENTARI DE LES MAREDEDÉUS MORTES DE MALLORCA
Núm. Inventari: MDM 0067
Descripció: Imatge de la Marededéu jacent, amb les parpelles closes i les mans juntes sobre el pit, en actitud de concentració i de pregària. Un mantell blau marí amb una safena de motius vegetals daurats a les vores li cobreix les espatlles i li arriba fins als peus. Duu el cap cobert amb un mantell curt de color marfil, amb les vores també rematades amb motius daurats. Sota el mantell duu una túnica rosa. Els peus no els duu nus sinó que calça unes sandàlies de llenques daurades d’inspiració clàssica. Sota el mantell que li cobreix el cap s’entreveuen els cabells castanys. La imatge es troba dins una urna encastada a la zona corresponent a la predel•la del retaule de sant Josep. Dita urna és rectangular i està tancada amb un vidre davanter. L’interior està folrat d’una tela granat, amb un estampat de vellut de motius florals.

Responsabilitat de la fitxa: Consell de Mallorca
Redacció inicial: 25/05/05
Publicació: 28/09/2022