Església de Sant Agustí. Marededéu

Descripció

Ñ1I2373 MAREDEDÉU MORTA DEL CONVENT DE FELANITX
Imatge de la Marededéu jacent, amb les parpelles closes; té les mans sobre el pit però, a diferència del que és habitual en aquestes imatges, no les té juntes, sinó lleugerament obertes. L’embolica un mantell blau amb motius decoratius de tipus vegetal realitzats en daurat, vermell i blanc; les voltes del mantell són vermelles. Tot i que no s’ha pogut observar amb detall la figura, sembla que sota el mantell vesteix una túnica blanca amb motius daurats realitzats amb la tècnica de l’estofadura. Sols sobresurten damunt les robes les mans, la cara i els peus nus. La imatge es troba dins una urna rectangular encastada a la paret lateral de la capella de la Mare de Déu dels Socors. L’interior de dita urna presenta una pintura que imita el marbre rosat. Exteriorment presenta un marc de fusta daurada i està tancada amb un vidre.
CONVENT DE SANT AGUSTÍ (FILIAL DE LA PARRÒQUIA)
FELANITX

General
Objectes: MAREDEDÉU MORTA
Seccions: ESCULTURA
Autors: ANÒNIM
Tècniques: DAURAT; TALLA POLICROMADA; ESTOFADURA
Suports: FUSTA

Mides i marques
Alt: 60
Llarg: 140

Intervencions
Estat actual: BO
Observacions: La imatge presenta algunes fregades que han provocat llacunes de capa pictòrica. La imatge descansa sobre d’un tauló de fusta que està atacat per xilòfags i que representa un gran perill per a la conservació de la imatge. URNA: El context arquitectònic és desfavorable per a la conservació.
Recomanades: Restauració i ubicació a un context de conservació adient, eliminació del suport de fusta on descansa la imatge.
Realitzades: No estan documentades.

Administració
Nº Inventari: MDM 0025

Varis
Ubicació topològica: CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL SOCORS (TERCERA CAPELLA DE L’ESQUERRA)
Data de presa de dades: 21/05/04

Submobles del moble
Codi: Submoble

Responsabilitat de la fitxa: Consell de Mallorca
Redacció inicial: 05/10/04
Publicació: 06/10/2022