Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

L’àrea d’Urbanisme del Consell de Mallorca s’encarrega de la tramitació administrativa dels procediments relatius al planejament urbanístic que preveu la legislació autonòmica. Són procediments variats que poden incloure bé l’exercici de la competència per a l’aprovació definitiva dels planejaments o bé l’emissió d’informes o dictàmens previs quan la competència per a l’aprovació s’assigna als municipis.

També s’encarrega d’altres matèries en aquest camp, com ara la tramitació dels expedients de declaració d’interès general de determinades activitats a implantar en sòl rústic.

Elabora informes sobre determinats projectes subjectes a avaluació d’impacte ambiental quan afecten competències del Consell de Mallorca, sobre procediments d’expropiacions urbanístiques, sobre la implantació d’habitatges en sòl rústic o sobre l’autorització d’obres provisionals.

Avalua tècnicament i jurídicament les sol·licituds queformula la ciutadania relatives a l’expedició de cèdules d’habitabilitat i a les autoritzacions d’obres que resultin permeses a la zona del litoral.

Gestiona el Registre Insular d’Entitats Urbanístiques Col·laboradores.

Podeu accedir a la tramitació de les sol·licituds des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.

Comença la reconstrucció del mur de pedra en sec esfondrat a la carretera de Caimari al coll de sa Batalla

Comença la reconstrucció del mur de pedra en sec esfondrat a la carretera de Caimari al coll de sa Batalla

(05/04/2019)

La reconstrucció del mur de pedra en sec esfondrat a la carretera de Caimari al coll de sa Batalla ha començat aquest dimecres. La nit del 31 de gener la via (Ma-2130) va quedar tancada després del despreniment d’un carril per filtracions d’aigua, que va obligar a tancar la carretera del quilòmetre 7 fins al 14,9.

El personal tècnic del Departament de Territori i Infraestructures ha optat per fer un traçat nou al revolt al quilòmetre 13 on es va produir l’incident i habilitar l’espai ocupat per la carretera antiga com a mirador un cop finalitzin les tasques de reconstrucció del mur. La paret, amb més de 125 anys de vida, suporta una intensitat mitjana diària (2017) de 6.748 vehicles, fa 8,10 metres d’alt per 20 metres d’ample i va ser projectada per Eusebi Estada. És la tercera paret de pedra en sec més alta de l’illa després de la de sa Calobra (desset metres) i de la del Salt de la Bella Dona (dotze metres).

El Gremi de Margers de Mallorca, mitjançant l’empresa adjudicatària de les obres d’urgència, treballaran per aixecar aquest mur amb la tècnica de la pedra en sec, patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. El termini d’execució previst és d’uns tres mesos si les condicions meteorològiques ho permeten i no sorgeixen imprevists. En una primera fase s’està fent el moviment de terres i també se seleccionaran i classificaran les pedres per mides. Ja en una segona fase els mestres margers iniciaran les tasques de construcció del mur.

 

Cèdules d'habitabilitat

Litoral

Planejament

Arxiu de planejament

Declaració d'interès general

Emissió d'informes

Registre d'Entitats Urbanístiques Col·laboradores (REUC)

Tràmits i procediments relacionats