Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Veïnats de Can Garriga i Consell de Mallorca s’han reunit per decidir l’ús de la futura àrea recreativa

Veïnats de Can Garriga i Consell de Mallorca s’han reunit per decidir l’ús de la futura àrea recreativa

(01/10/2021)

La vicepresidenta Ribot ha especificat que «el projecte de l’àrea recreativa que dissenyarem s’adaptarà a les necessitats concretes que tenen els veïns i veïnes de Can Garriga»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han iniciat el procés participatiu amb més de seixanta veïns i veïnes per parlar sobre la futura àrea recreativa de Can Garriga, al terme municipal de Marratxí.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que la seva voluntat és «fer un procés participatiu, perquè el projecte de l’àrea recreativa que dissenyarem s’adapti a les necessitats concretes que teniu els veïnats de Can Garriga».

«L’actuació que portarem a terme troba unes limitacions d’espai i de forma, però dintre d’aquestes, les idees que es varen proposar ahir seran la línia de treball principal per al projecte que elaborarem» ha afegit la consellera.

Aquesta primera trobada del procés participatiu ha servit per recollir les demandes i propostes dels veïnats, de cara a l’elaboració del projecte de l’àrea recreativa de Can Garriga. Durant el procés s’ha obert un espai de diàleg i debat per poder recollir totes les idees.

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha detallat «que el procés participatiu ha estat molt positiu i que, des de la Direcció Insular de Residus, hi ha un fort compromís per dur a terme la futura àrea recreativa de Can Garriga».

Carrasco ha explicat que «amb les propostes que hem rebut per l’àrea recreativa, treballarem diferents opcions i un cop tinguem dissenyat el projecte final i fets les passes administratives podrem transformar la teoria en realitat»

Algunes de les propostes recollides per fer l’àrea recreativa són: una zona verda amb arbres que facin ombra i amb màquines esportives, pistes de futbol, bàsquet o patinatge, un espai social per menjar i seure, un parc infantil i fonts d’aigua. També s’ha recollit la proposta de posar-hi una aturada de bus o també que hi hagi una zona per poder gaudir d’Internet per wifi.    

Els veïnats presents a la reunió han pogut agrair al Consell de Mallorca la iniciativa de la trobada amb un debat constructiu, amb idees i propostes. Han pogut dir la seva i escoltar-se els uns als altres. El personal tècnic de la Direcció Insular de Residus ha moderat el procés participatiu, on s’ha intentat que les intervencions siguin curtes i, així, permetre que un gran nombre de persones pugui parlar.

Sobre el procés participatiu, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha indicat que «és una molt bona notícia per als veïns i veïnes de Can Garriga, i per al municipi, que el Consell hagi iniciat aquest projecte de zona verda. Demostra, una vegada més, el bon enteniment i la col·laboració que s’ha generat des de fa uns anys entres les dues institucions».

A la trobada també hi ha assistit la regidora de Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament de Marratxí, Cristina Alonso.