Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Valldemossa s'apunta al projecte Mallorca té nom de dona de la direcció insular d'Igualtat del Consell de Mallorca

Valldemossa s'apunta al projecte Mallorca té nom de dona de la direcció insular d'Igualtat del Consell de Mallorca

(01/08/2016)

Aquest cap de setmana l'Ajuntament de Valldemossa va aprofitar les festes del municipi per tal d'incloure dos actes relacionats amb el projecte de la direcció insular d'Igualtat del Consell "Mallorca té nom de dona". Pretén visibilitzar a dones que han estat rellevants durant la història de Mallorca i els seus pobles. L'acte més emotiu va ser la inauguració d'una plaça del poble que a partir d'ara ostenta el nom de l'activista cultural, Antònia Serrano.

Durant les festes de Valldemossa es van dur a terme dues activitats relacionades amb la campanya del Consell "Mallorca té nom de dona". Una campanya que pretén sensibilitzar a les poblacions de l'illa sobre la importància que té visibilitzar i reivindicar aquelles dones que han estat cabdals dins del desenvolupament del municipi o han estat personatges importants en la història de Mallorca. Segons estadístiques de la direcció insular d'Igualtat, més de la meitat dels noms que tenen carrers, places i llocs públics com biblioteques, escoles o casals, tenen nom d'home relegant a un 20% la presència de la dona. Per si fos poc, la majoria són santes o religioses deixant de banda altres sectors de la societat.

Per aquest motiu el Consell de Mallorca va celebrar poder ser present a la inauguració de la plaça dedicada a l'activista cultural i compromesa amb Valldemossa, Antònia Serrano. La directora insular de Presidència i Relacions Institucionals, Elena Ramis en representació del Consell "Agraïm la facilitat amb la qual se'ns ha prestat fer feina conjunta, i esperem que els altres municipis també s'engresquin en aquest camí." El Consell de Mallorca segueix treballant en posar en coneixement la campanya "Mallorca té nom de dona" tant als ajuntaments com entre les associacions i entitats municipals per tal de què proposin candidates. "Esperam que aquest homenatge a n'Antònia Serrano sigui l'encetada d'altres cap a dones que han estat un referent en els diferents àmbits de la societat, perquè el que no es nomena no existeix." va assegurar Ramis.

A l'acte hi van assistir el batle de Valldemossa, Nadal Torres, el regidor d'Educació, Cultura i Patrimoni, Dídac Alcalà, la directora insular de Presidència i Relacions Institucionals, Elena Ramis, els familiars de l'homenatjada Antònia Serrano, l'escriptor Biel Mesquida i el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu.

Any de Catalina Homar

Durant les festes es va projectar el documental "L'arxiduc i la pagesa" on descobrim més sobre qui va ser Catalina Homar, més enllà de ser l'amant de l'Arxiduc.

Precisament Catalina Homar ha estat l'escollida pel primer any de la campanya "Mallorca té nom de dona", que cada any el dedicarà a una personalitat femenina relacionada amb Mallorca.