Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null Una aplicació de mòbil de Metges de Món guanya els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2018

Una aplicació de mòbil de Metges de Món guanya els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2018

(21/12/2018)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han lliurat avui els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2018 en una gala que ha tengut lloc al Teatre Principal de Palma i en la que s'ha premiat l'aplicació per a mòbil MdM-IRIS per a persones en situació de prostitució de Metges del Món, un guardó dotat amb 10.000€.

Durant la gala de lliurament dels Premis, s'han donat a conèixer els finalistes d'aquesta edició, que enguany han estat el projecte de Salvament Marítim al Mediterrani Central de Proactiva Open Arms i INeDITHOS. Intervenció educativa i tecnològica en l'àmbit hospitalari, ambdós dotats amb 7.000€.

El president del Consell ha volgut destacar que els projectes premiats «són petites pinzellades que ens mostren que, efectivament, “un altre món possible” no és només un eslògan, sinó que tenim una bona base per fer-lo realitat. Avui hem pogut comprovar que ni la imaginació ni la vitalitat ni el coratge havien desaparegut. Més bé tot el contrari: hem vist tot allò que cal imaginar, que cal inventar, per fer possible una nova societat».

Així mateix Ensenyat ha posat de manifest que com a responsables polítics «estam obligats a implantar aquesta nova manera d’entendre el món per superar els reptes econòmics, ètics o mediambientals actuals. Aquesta transformació no arribarà si no canviam, entre tots, les maneres  de  pensar, els  llenguatges  que ens  permeten  entendre'ns  i  sobretot  en  l'autopercepció que tenim de nosaltres  mateixes les  persones».

Per la seva part la consellera Puigserver, ha fet referència al caràcter innovador dels projectes premiats enguany, tant pel que fa a la metodologia com a la implementació, «projectes que ens serveixen d'exemple i ens mostren que anam per bon camí en les nostres apostes per la innovació en matèria de política social, com el programa d'accés a l'habitatge per a persones sense llar, housing first o el Servei d'Ajuda Integral a Domicili, entre d'altres».

Així mateix durant la gala també s'han entregat el premi a la Millor campanya de sensibilització, dotat amb 5.000€. En aquest cas el jurat ha escollit la campanya No i punt! Palma lliure d'agressions sexistes, creada per Marc Masmiquel per a l'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma.

El Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions, dotat amb 7.000€, també s'ha donat a conèixer en el transcurs de la gala. En aquest cas, el treball premiat correspon a l'estudi Nueva pornografia y cambios en las relaciones interpersonales del os adolescentes y jóvenes, de Lluís Ballester, Carme Orte i Rosaio Pozo, de l'Asociación de Entidades Jóves e Inclusión.

Con en anteriors edicions, el Consell Assessor de l'IMAS, ha volgut fer un reconeixement a una entitat i a una persona per les seves respectives trajectòries en l'àmbit dels serveis socials, i que enguany han resultat ser Naüm i la religiosa responsable de les Llars del Temple, Maria Isabel Ferrer.

Enguany també s'ha volgut fer una menció especial a les entitats i persones que participaren de forma voluntària en les tasques d’ajuda als perjudicats per les inundacions del Llevant que afectaren, sobretot, els municipis de Sant Llorenç, Son Servera, Artà, Capdepera i Manacor el passat mes d'octubre.