Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un nou espai per promoure l’economia social i solidària a Mallorca

Un nou espai per promoure l’economia social i solidària a Mallorca

(25/03/2021)

El Consell insular i Mercat Social Illes Balears col·laboren per dur a terme actuacions a favor d’aquest sector, com ara formació o suport a iniciatives emergents 

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular Joan Font han visitat el nou local de Mercat Social Illes Balears a Son Sardina, des d’on es duran a terme les actuacions a favor d’una economia social i solidària a Mallorca derivades del pacte signat entre la institució insular i l’associació el passat estiu.

El Consell aportarà, en les pròximes setmanes, 30.000 euros a aquesta associació per tal de desplegar accions en aquest sentit. Segons ha explicat el president de Mercat Social, Jordi López, es desenvoluparan “actuacions de promoció econòmica a favor de l’activitat de les empreses i les iniciatives d’economia social i solidària; de sensibilització i visibilitat pública; i de formació en temàtiques relacionades”. 

De fet, de les primeres accions que es faran seran jornades formatives per a personal dels ajuntaments sobre emprenedoria social i compra pública responsable. A més a més, la finalitat del nou espai és, segons López, “que qualsevol persona, institució o empresa pugui trobar informació i assessorament sobre serveis i projectes del conjunt d’economia social i solidària de Mallorca” i, com a incubadora, poder acollir també projectes emergents.

El conseller Alzamora ha dit que amb aquesta col·laboració del Consell pretén aconseguir “formació, emprenedoria i, sobretot, promoció de les empreses d’aquest sector”, ja que “l’economia social i solidària ha de ser una de les línies per diversificar l’economia de Mallorca”. Per això, “esperam que l’aportació pugui incrementar-se anualment i així reforçar el projecte de l’economia social a l’illa”.


Compromís unànime al Consell amb l'economia social i solidària i el desenvolupament local a l'illa

El passat mes de juliol, el Consell de Mallorca i tots els grups polítics que hi tenen representació van signar amb Mercat Social un pacte per fomentar l'economia social i solidària i el desenvolupament local a l'illa. S’ha continuat treballant a través d’una comissió de seguiment del pacte.

Els objectius específics del pacte són incrementar l'activitat de les empreses i les iniciatives d'economia social i solidària, així com les polítiques de compra pública responsable. A més, afavorirà la visibilitat pública d'aquestes empreses i iniciatives, i el seu valor afegit social, ambiental i ètic. Alhora, el coneixement de les iniciatives incrementarà també la cooperació entre elles.

Els tres eixos de feina que es preveuen són:

Eix 1. Polítiques de suport a les iniciatives i empreses de l'economia social i solidària, així com a les seves xarxes.
Eix 2. Polítiques de sensibilització i visibilització del sector.
Eix 3. Formació per afavorir la professionalitat i qualificació tècnica de les persones que treballen en iniciatives d'economia social i solidària.