Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Totes les dependències del Consell de Mallorca pengen la banderola amb motiu del Dia internacional de l'Orgull LGTBI

Totes les dependències del Consell de Mallorca pengen la banderola amb motiu del Dia internacional de l'Orgull LGTBI

(27/06/2019)

Atesa la realitat de diferents col·lectius i amb les noves competències LGTBI adquirides recentment dins de la direcció insular d'Igualtat, s'han iniciat accions encaminades a normalitzar aquest col·lectiu i donar-li visibilitat, per tal de prevenir-ne les agressions sexistes i la seva discriminació.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència en funcions, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat en funcions, Nina Parrón, han penjat aquest matí la banderola de l'Orgull a la façana de la seu del Consell. Així mateix s'ha fet a la resta de dependències de la institució, a la Misericòrdia, Llar de la infància, Llar de la Joventut, IMAS - Ciprés, San Ferran, Hipòdrom, i als Espais de dones d'Inca, Felanitx i sa Pobla.

 

A més a més, la direcció insular d'Igualtat s'ha coordinat amb els ajuntaments de Mallorca per penjar la banderola els mateixos dies, creant un compromís envers la lluita contra la discriminació de gènere i per visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania dels drets del col·lectiu de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. "És important que les institucions s'involucrin en la normalització del col·lectiu, per evitar-ne la violència de gènere i fomentar unes relacions sanes, basades en el respecte, la independència i la igualtat." Ha declarat Jurado.

 

D'aquesta manera les banderoles seran presents a les façanes dels edificis fins dia 5 de juliol, a més d'activitats de sensibilització que es duguin a terme com l'acte commemoratiu i de reconeixement a les persones que començaren a treballar per la visibilització del col·lectiu i que es durà a terme, aquesta tarda al saló de Plens de Palau Reial. L’acte sota el títol “Gent pionera en LGTBI+: Perquè els drets no cauen del cel", comptarà amb la participació de Lena Castells, activista lesbofeminista; Miquel Segura del Mallorca Gay Men's Chorus; Raul Solis, periodista i escriptor del llibre "La doble transición"; Joan Sastre, periodista i comunicador i Rosana Hernández, primera dona que va aconseguir cobrar una pensió de viduïtat d'un altre dona.