Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Sostenibilitat i Medi Ambient juntament amb Ecovidrio posen en marxa la campanya de conscienciació «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’)

Sostenibilitat i Medi Ambient juntament amb Ecovidrio posen en marxa la campanya de conscienciació «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’)

(29/10/2020)

Més de 7.500 escolars de primària s’han unit a aquesta iniciativa de sensibilització i educació ambiental per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, valora molt positivament aquesta iniciativa que «permetrà als nins i nines de primària i també als seus pares i mares entendre la importància de canviar alguns costums i introduir hàbits de reciclatge per preservar el medi ambient».

És una campanya de sensibilització escolar que es desenvolupa a través d’un concurs perquè l’alumnat prengui consciència de la importància de reciclar els envasos de vidre. El centre que recicli la quantitat més gran d’envasos de vidre a través dels contenidors instal·lats per fer-ho, guanyarà un xec de 1.000 euros per a material escolar.

Per posar en marxa el concurs, que s’estendrà fins al 19 de desembre, s’ha col·locat un contenidor decorat i personalitzat amb la temàtica de la campanya als voltants de cadascun dels 33 col·legis participants (a 14 municipis de l’illa).

Des d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats als contenidors de tot Espanya, Ivan Tolsà, tècnic de gerència a les Illes Balears, destaca «que aquesta iniciativa motiva els infants des de ben petits i serveix d’exemple als adults per lluitar per un món més sostenible mitjançant el reciclatge dels envasos de vidre al contenidor verd».
 
Reciclatge de vidre a Mallorca

Segons les darreres dades disponibles corresponents a 2019, la ciutadania de Mallorca va reciclar un total de 29.116.575 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 32,50 quilograms de vidre.

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100 % i s’utilitza per fabricar envasos nous, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitam que els abocadors creixin.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Emprar vidre reciclat en la fabricació d’envasos nous evita l’extracció de matèries primeres de la natura, l’erosió dels sòls i la desforestació de l’entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.