Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Signat el conveni per a la rehabilitació de l'edifici de l’Hospici de Felanitx

Signat el conveni per a la rehabilitació de l'edifici de l’Hospici de Felanitx

(19/09/2016)

L'IMAS ha aportat un total de 218.400 euros per a la reconversió d’aquest edifici històric en un centre de dia i d’estades nocturnes per a persones amb dependència.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i el seu vicepresident, Javier de Juan, han assistit avui a la signatura del conveni de col·laboració que dóna llum verda a iniciar les obres de rehabilitació de l’antiga residència Mare de Déu de Sant Salvador, edifici conegut com l’Hospici, un edifici tancat fa més de quatre anys.

 

La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern i presidenta de la Junta Rectora del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Fina Santiago, i el batle de Felanitx, Joan Xamena, han estat els encarregats de signar el convenir a través del qual el consistori felanitxer cedeix al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears l’ús d’aquest edifici emblemàtic mentre durin les obres de rehabilitació.

 

Una vegada signat el conveni, l’Ajuntament de Felanitx posarà a exposició pública la llicència d’activitats i d’aquí a un mes, aproximadament, es preveu que el Consorci tregui a licitació pública el contracte d’obres. Així, les obres començarien abans del mes de febrer de l’any 2017 i finalitzarien a la primavera de l’any 2018.


El cost total de les obres és de 1.680.000 euros. L’acord estableix que el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears aportarà el 60 per cent del total, és a dir, 1.008.000 euros, dels quals 789.600 provenen de la Conselleria de Serveis Socials i 218.400 del Consell de Mallorca (IMAS). Per altra banda, l’ajuntament de Felanitx aportarà 672.000 euros, el 40 per cent restant.

 

El conveni signat avui suposa una passa més cap a la reconversió de l’antic hospici en un centre destinat a persones en situació de dependència i, una vegada acabades les obres, l’edifici disposarà de 30 places de centre de dia a la planta baixa, de 530 metres quadrats, i 8 places pel servei d’estades nocturnes a la primera planta, de 453 metres quadrats. Aquestes 38 places s’integraran a la Xarxa d’Atenció Pública a la Dependència de les Illes Balears.

 

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i el Consell de Mallorca, ambdós integrants del consorci, i l’Ajuntament de Felanitx lideren aquest projecte de recuperació d’un edifici històric que donarà servei a persones amb dependència del municipi.

 

A l’acte de signatura del conveni, durant el qual s’ha fet un breu recorregut per l’edifici, hi ha assistit representants de l’equip de govern municipal; el director general de Dependència, Juan Manuel Rosa; i el gerent del Consorci, Juan Manuel Martínez.