Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Sevillano i Cladera visiten l'inici de les obres del vial cívic i el carril bici del camí Salard

Sevillano i Cladera visiten l'inici de les obres del vial cívic i el carril bici del camí Salard

(28/03/2022)

Comencen les actuacions per complir amb una reivindicació històrica dels veïns de la zona

El conseller de mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, i el batle de Palma, José Hila, han visitat avui les obres, iniciades avui mateix, del vial cívic del camí Salard que connectarà el barri del Rafal Nou amb la rotonda del camí Vell de Sineu (Ma-3011). El projecte compleix amb l’objectiu de dotar el camí Salard d’una sèrie de millores en tot el seu recorregut, que és de prop de 1.000 metres, que consisteixen en crear un vial amb una amplada de 2,2 metres de carril bici i un altre espai per a vianants de dimensions variables entre 3 i 8 metres.

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha dit que «estam molt contents de poder començar avui les obres i satisfer una de les reivindicacions històriques dels veïns d’aquesta zona, com és el carril cívic››. Així, també ha destacat que ‹‹Continuam apostant per projectes de petita escala, que millorin la nostra xarxa secundària i que connectin zones urbanes, amb la visió posada en el ciclista i en el vianant. Donam així, alternatives reals a l’ús del vehicle privat i pacificam els nuclis››, també ha afegit que  ‹‹aquest projecte, a més de donar resposta a una reivindicació veïnal, amplia la xarxa de quilòmetres de carril bici de Mallorca i contribueix al canvi de model de mobilitat que estam impulsant››.

El conseller, que ha entrat en detalls, ha explicat que ‹‹es disposarà d’un vial cívic per a ciclistes i un altre per a vianants, també es milloraran els accessos al camí Salard per  millorar-ne el trànsit i disminuir la congestió en hores punta. A més, es durà a terme un condicionament de la zona, mitjançant enllumenat públic amb més de 40 faroles i la plantació de més de 60 arbres››. ‹‹Continuam apostant per projectes que fugen de les grans infraestructures i que tenen un impacte molt important en la mobilitat dels residents, en aquest cas, de Palma›› ha expressat la presidenta Cladera.


‹‹Amb aquestes obres no només donam resposta a una reivindicació històrica dels veïnats sinó que col·laboram amb l'Ajuntament de Palma per ampliar la xarxa de quilòmetres de carril bici i fer una ciutat més amable i sostenible›› ha apuntat."En concret, i segons informa el departament de Mobilitat i Infraestructures, es duran a terme una sèrie d’actuacions als voltants del camí Salard per millorar-ne el flux de vehicles i reduir-ne, al màxim, l’impacte mediambiental. Per exemple, es rectificarà el radi de sortida de les rotondes del Rafal Nou i la del camí Vell de Sineu, per millorar-ne el trànsit dels carrils interiors, que estan molt saturats en hora punta. A la glorieta sud es proposa, a més, crear un carril específic d’accés directe al camí Salard des de l’Ma-3011, per millorar-ne la connexió i per descongestionar-la. També s’hi plantaran 68 arbres, disposats de manera alineada amb el traçat de la nova acera. </p><p align="justify"Pel que fa al nou enllumenat, es definirà per tot el tram del camí Salard i s’adequarà tenint en compte paràmetres de seguretat vial i de condicionament urbanístic. En la actualitat, només està il·luminat un tram petit del camí Salard, per això es preveu instal·lar-hi més de 40 faroles. 
 

Aquest projecte està situat en el terme municipal de Palma entre el barri del Rafal Nou, en la part nord, y en la zona sud amb una glorieta de la MA-3011 que dona accés al polígon industrial de Son Morro i a l’hospital de Son Llàtzer. El pressupost de la intervenció ascendeix a 583.703,32 € i es preveu, que el termini d'execució, serà de quatre mesos.

Vídeos

rdp