Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Semàfors intel•ligents regularan la rotonda d’accés a la carretera de Sóller

Semàfors intel•ligents regularan la rotonda d’accés a la carretera de Sóller

(16/05/2017)

A partir de dimecres sobre les 13 hores, la rotonda que es troba al polígon de Son Castelló entre el camí dels Reis i la carretera de Sóller (Ma-11) es regularà amb semàfors per evitar els embossos que es produeixen a les hores punta.

El Departament de Territori i Infraestructures posa en marxa, a partir de dimecres, una prova pilot per regular les rotondes més congestionades amb semàfors d’intel·ligència artificial. La primera rotonda on es durà a terme és del polígon de Son Castelló, entre la carretera de Sóller (Ma-11) i el camí dels Reis.

Els sistema nou consisteix en col·locar semàfors a les entrades de la rotonda, regulats per tecnologia, que detectaran les coes que s’hi produeixin. En concret, s’han instal·lat uns camps magnètics que es troben a 60 segons de distància, a velocitat normal, de la rotonda.

Si aquests camps magnètics detecten que el pas dels cotxes és lent, activen els semàfors per descongestionar l’accés on hi hagi l’embós. Cada minut, la informació s’actualitza i, quan la circulació es fa més fluida, la rotonda torna al funcionament normal amb els semàfors en àmbar.

El sistema estarà en marxa tres pics al dia coincidint amb els moments de més congestió de la rotonda: a primera hora, sobre les 14 i 15 hores i a partir de les 17 hores. Si l’actuació és realment efectiva, el Consell analitzarà altres punts conflictius on s’hi podria instal·lar el mateix sistema.  

La intensitat mitjana diària (IMD) calculada al quilòmetre 4 de la carretera de Sóller (Ma-11), el punt més pròxim a la rotonda, és de 41.551 vehicles al dia.