Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cent vint infants ja gaudeixen dels campaments d’estiu organitzats pel Consell de Mallorca a la Victòria

Cent vint infants ja gaudeixen dels campaments d’estiu organitzats pel Consell de Mallorca a la Victòria

(23/06/2020)

La institució insular manté el seu compromís amb el lleure de qualitat, i s’han adaptat les instal·lacions i les activitats als protocols marcats en la lluita contra la COVID-19

La Victòria acull aquesta setmana el primer torn de campaments per a infants i joves d’entre 8 i 15 anys organitzats per la Direcció Insular de Joventut i Participació. Per això, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de l’àrea, Àlex Segura, han visitat les instal·lacions, que en aquests moments estan ocupades per cent vint infants de vuit i nou anys.

El Consell ha convocat 10 torns de campament entre el 21 de juny i el 25 de juliol. Cadascun dura 7 dies i ofereix 60 places, 5 de les quals estan reservades a infants i joves d'especial vulnerabilitat que provenen dels Serveis Socials de les Administracions Públiques. L’objectiu és oferir-los un espai per desenvolupar activitats d’oci i temps lliure relacionades amb la natura i l’esport, i fer-ho per un preu que garanteixi la igualtat d’oportunitats, ja que la plaça ordinària té un cost de 112 euros i la bonificada per a les persones usuàries de serveis socials de 56.

En aquest sentit, el conseller Alzamora ha remarcat que “amb activitats de lleure com aquesta, els més petits aprenen i aprofundeixen en els valors del respecte a la natura, la protecció del medi o la importància de la sostenibilitat, tot des del joc, els tallers o les sortides amb els companys i companyes”. Igualment, “els adolescents poden crear noves amistats i vincles amb iguals, i gaudir d’un temps lliure de qualitat durant les vacances”.

Com a novetat, “enguany hi ha més torns per a joves d’entre 13 i 15 anys, ja que l’any passat detectàrem que, per als lots d’edats superiors, hi havia més demanda”.

Així mateix, Alzamora ha destacat el compromís del Consell per garantir un lleure de qualitat i segur a infants i joves després del confinament degut a la COVID-19, per la qual cosa “hem mantingut aquests campaments i hem treballat des del primer minut per garantir-ne el desenvolupament amb seguretat”.

Precisament, donada la situació excepcional provocada per la COVID-19, s’han establert mesures sanitàries i de prevenció per evitar els contagis. Tal com ha explicat Àlex Segura, director insular de Joventut i Participació, “es fan subgrups de vint persones, acompanyades dels monitors corresponents; hi ha un màxim de tres usuaris dormint dins cada tenda i s’han distribuït els espais comuns, com el menjador, en torns. A més a més, en el programa educatiu s’ha introduït l’orientació respecte de les rutines higièniques”.

Segura també ha fet referència a la seixantena de professionals que faran feina aquest estiu als campaments, “la majoria joves amb molta il·lusió que, sovint, són estudiants universitaris que dediquen les seves vacances a treballar com a monitors”.

 

Instal·lacions molt completes

El campament de La Victòria està situat a 200 metres de la mar i en un entorn de gran interès paisatgístic. La zona litoral deixa pas a un pinar amb una garriga d’ullastre, amb plantes pròpies de vegetació de muntanya. De fet, la zona de la Victòria, juntament amb el cap del Pinar, està declarada àrea natural d’especial interès (ANEI).

Aquestes instal·lacions, ubicades en una superfície de 22.000 m2, estan gestionades per l’IbJove, per la qual cosa el Consell ha contractat l'espai per segon any consecutiu perquè el Servei de Joventut hi pugui organitzar els campaments d’estiu. Disposen de menjador cobert, tendes amb plataforma de formigó, dutxes interiors i exteriors, serveis higiènics, zona esportiva, taules exteriors per a tallers i vetllades, instal·lació elèctrica a totes les zones, zona d’ombres amb porxos i zona de garriga i bosc.