Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Segona sessió de la Comissió Assessora Smart Mallorca

Segona sessió de la Comissió Assessora Smart Mallorca

(21/07/2017)

Durant la reunió d’avui s’han creat quatre grups de treball per analitzar el projecte «Smart Mallorca» del Consell de Mallorca.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han presidit la segona trobada de la Comissió Assessora Smart Mallorca que ha tingut lloc avui a la seu de la FELIB.

Durant la reunió, la consellera Palomino ha explicat que «aquesta comissió té la intenció de coordinar totes les estratègies smart que es duen a terme a Mallorca perquè tots els sectors implicats estiguin informats del que passa a l’illa en matèria d’intel·ligència artificial en els àmbits públics i privats». A més, la consellera també ha anunciat que es firmarà un conveni amb la Universitat de les Illes Balears per «fer estudis sobre innovació i desenvolupament tecnològic».

En el transcurs de la comissió, s’ha decidit crear una codirecció de la comissió que encapçalarà Tomeu Alorda, professor de la Universitat de les Illes Balears que és una persona molt implicada en temes d’innovació. D’aquesta manera, la Comissió Assessora Smart Mallorca la dirigiran conjuntament el Departament de Modernització i Funció Pública i la Universitat de les Illes Balears.

Posteriorment, els membres de la comissió s’han dividit en quatre grups per analitzar el projecte «Smart Mallorca» en grups reduïts i més participatius. Els eixos que es treballaran en aquests grups són la mobilitat sostenible, el bon govern, la transparència, la desestacionalització turística i la sostenibilitat energètica.

Cal recordar que el Consell de Mallorca va aconseguir una subvenció de quasi nou milions d’euros per al projecte «Smart Mallorca», cosa que suposarà una gran inversió per modernitzar l’illa. Aquest projecte està en procés de redacció dels plecs i està previst que l’entitat Red.es, que depèn del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, el tregui a licitació a partir de la tardor d’enguany.

A la reunió de la comissió també hi han assistit el director insular de Modernització i Innovació, Pep Lluís Colom; la secretària tècnica de Modernització i Funció Pública, Elena Carrillo, i la directora insular de Turisme, Paula Ginard.

Aquest òrgan està format pel Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Ports i Canals; el Col·legi d’Enginyers Industrials, la Federació Hotelera de Mallorca, l’IBClusters, el GSBIT, la CAEB, el Cercle d’Economia de Mallorca, el Turistec, la Cambra de Comerç, l’Autoritat Portuària, els grups polítics amb representació en el Ple del Consell de Mallorca i els representants dels ajuntaments de Palma, Calvià, Inca, Porreres, Artà i Campos.