Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Sant Joan delega les seves competències disciplinàries en sòl rústic a l'Agència de Defensa del Territori

Sant Joan delega les seves competències disciplinàries en sòl rústic a l'Agència de Defensa del Territori

(21/04/2022)

La consellera Garcías ha informat que ja són 35 els ajuntaments adherits i ha agraït la bona feina de l'ADT «que fa que cada vegada més municipis li dipositin la seva confiança».

Aquest dijous, el Ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Joan a l'Agència de Defensa del Territori (ADT). La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha informat que ja són 35 els ajuntaments adherits i ha agraït la bona feina de l'ADT «que fa que cada vegada més municipis li dipositin la seva confiança».

El ple municipal de Sant Joan va adoptar l'acord de delegació de les competències municipals de disciplina urbanística en l'ADT i va aprovar el conveni de delegació d'aquestes competències municipals per unanimitat. Pel que fa a la tramitació, aquesta és la darrera passa perquè l'Agència de Defensa del Territori tengui plenes competències disciplinàries en el sòl rústic de Sant Joan.

Es tracta del primer municipi que ha delegat les seves competències a l'ADT durant el 2022. Durant els dos primers anys de l'Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010), hi havia sis municipis adherits. Del 2011 al 2014 no es va produir cap incorporació. Entre el 2015 i el 2019, es varen incorporar a l'ADT vint-i-un municipis, la qual cosa va suposar arribar a la xifra total de vint-i-set.