Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null Sandra Espeja: “El canvi climàtic és un fet innegable i les institucions han de dur a terme accions reals per mitigar-lo i per minimitzar els seus impactes”

Sandra Espeja: “El canvi climàtic és un fet innegable i les institucions han de dur a terme accions reals per mitigar-lo i per minimitzar els seus impactes”

(28/11/2018)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha assistit i participat durant aquesta setmana del Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA), celebrat a Madrid. Durant quatre dies i sota el títol “Rumbo 20.30” les conferències i sessions de treball s’han centrat en nou grans eixos temàtics: Energia, eficiència i canvi climàtic; Mobilitat; Renovació Urbana; Desenvolupament rural, Biodiversitat; Aigua; Residus; Qualitat ambiental i Economia i Societat.

 

Per la seva part, la consellera Espeja ha parlat del Pacte de Batles i Batlesses pel clima i l’energia impulsat dels del Consell de Mallorca per lluitar contra l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. També ha fet referència al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que inclou un Inventari d'Emissions de Referència per mesurar tant les emissions de gasos que genera el municipi com per quantificar les reduccions d'aquestes emissions i calcular els estalvis aconseguits.

 

“El canvi climàtic és un fet innegable i les institucions han de dur a terme accions reals per mitigar-lo i a la vegada minimitzar els seus impactes. El Pacte de Batles i Batlesses n’és un bon exemple ja que permet dur a terme accions directes i reals a nivell local dotades pressupostàriament”, ha destacat la consellera. A més, ha recordat que “lluitar contra el canvi climàtic des de una illa és més important encara. No hem d’oblidar que un del principals efectes del canvi climàtic és la pujada del nivell del mar, un efecte encara més preocupant en un territori finit i limitat com Mallorca”.

 

CONAMA és un trobada bianual que des de 1992 reuneix a tot el sector ambiental d’Espanya i de Iberoamericà i que s’ha convertit en una gran cimera espanyola del desenvolupament sostenible a la que hi participen milers de professional. Enguany celebra la seva dècima quarta edició.