Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere S'inaugura el tercer Espai de Dones de l'illa a sa Pobla

S'inaugura el tercer Espai de Dones de l'illa a sa Pobla

(08/05/2017)

Avui capvespre, a sa Congregació ha tingut lloc la inauguració de l'Espai de Dones de sa Pobla. Aquest Espai serà un Centre d'Igualtat i Assessorament per a les dones de sa Pobla i municipis de les mancomunitats Nord i de Tramuntana. La inauguració d'avui sorgeix de la col·laboració interinstitucional entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de sa Pobla.

Aquest Espai de Dones és el tercer que es fa a l’illa de Mallorca. A sa Congregació, s’ha habilitat un lloc on les dones podran reunir-se, participar de tallers i crear xarxa.

També s'instal·larà una agent d'igualtat que destinarà el Consell de Mallorca i que dinamitzarà i sensibilitzarà a la societat civil i l'associacionisme femení. A més, ajudarà a l'Ajuntament de sa Pobla fer transversals les polítiques municipals d'igualtat i així a complir la nova llei d'Igualtat.

“És molt important que els ajuntaments apliquin la nova llei d’igualtat de manera transversal a totes les seves polítiques i amb l’Espai de Dones estarem més a prop seu per tal d’assessorar-los” ha declarat la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón.

A l’acte inaugural hi han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, el batle de sa Pobla, Biel Ferragut, la directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón, i el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Simó Tomàs i la regidora de Serveis Socials, Catalina Munar, Pedrona Seguí, regidora de Protocol i Magdalena de la Fuente, regidora de Fires i Festes.

"Després dels dos Espais de Dones a Inca i Manacor, hem
volgut sortir dels grans nuclis,, creant xarxa i una millor cobertura a tota l'illa." Ha declarat el vicepresident Jesús Jurado.

En total, el Consell de Mallorca ja ha obert tres Espais de Dones, conjuntament amb altres institucions i la intenció és crear una
xarxa interconnectada per tota l'illa, per poder ficar a l'abast de totes les dones un servei de dinamització i referència.

“Pens que és una oportunitat per sa Pobla tenir l’Espai de Dones per impulsar polítiques d’Igualtat real i conseqüents” ha manifestat Antoni Simó Tomàs, regidor de Participació Ciutadana.

Per la seva part, el batle de sa Pobla al seu discurs inaugural a manifestat que “es un orgull i un honor que sa Pobla sigui el tercer poble elegit per dur a terme aquest Espai de Dones i ha animat a les dones a formar-ne part activa del mateix”

A l’Espai de Dones s’hi oferirà un calendari d'activitats periòdiques que s’han iniciat amb la inauguració amb
actuacions, xerrades i exposicions.

Per començar, ha tingut lloc un "Diàleg de glossadores" a càrrec
de Maribel Servera, Cati Eva Canyelles i Alicia Olivares i on han fet referència a la violència de gènere, la importància de la unió de les dones i la celebració del fet que tinguin un espai comú on reunir-se.

També s’ha presentat l'exposició al voltant de reflexions de Concepció Arenal, creadora del feminisme a Espanya, reivindicant la igualtat per a la dona en totes les esferes socials. I la historiadora Bel Peñarrubia ha fet una ponència sobre el paper de les marjaleres de sa Pobla.

Com a tancament de l’acte, Marga Rotger ha interpretat un quan temes del seu darrer disc “Utopia”

Les activitats programades per l'Espai de Dones es podran consultar ben aviat dins l'agenda de la plana web i el Facebook de l'Ajuntament de sa Pobla.