Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Robert Graves i la seva faceta més íntima i quotidiana a Deià

Robert Graves i la seva faceta més íntima i quotidiana a Deià

(12/12/2022)

Els investigadors Eduard Moyà i Pere Lacomba, a través de la Fundació Robert Graves, exposen un recull de fotografies inèdites del poeta

La Fundació Robert Graves presenta l’exposició fotogràfica Una estranya a la festa. Trobades amb Robert Graves, un recull de fotografies inèdites de l'autor deianenc en el seu entorn més quotidià i personal. La mostra ve acompanyada d'un llibret amb el mateix títol on també s'hi inclouen cartes i textos escrits pel mateix Graves. La feina d'investigació l'han duita a terme Pere Lacomba i Eduard Moyà. L'exposició fotogràfica es podrà visitar fins al 9 de gener a la segona planta del Centre Cultural la Misericòrdia, Palma. 

Moyà i Lacomba han fet una selecció de fotografies i textos per treure a la llum la part de Graves més íntima i quotidiana, d’una manera festiva i comunitària, a través de les celebracions d’aniversari del poeta, de les festes de Sant Joan o de les trobades a Ca n’Alluny. Una oportunitat per a conèixer la faceta més desconeguda de Graves. L’exposició va acompanyada de textos i d’una publicació, fruit d’entrevistes i de la recerca epistolar al voltant d’aquestes celebracions.

Tot lector de Robert Graves reconeix el pes de la seva poesia amorosa i la seva prosa històrica. El seu coneixement i el seu llegat poètic immesurable fan que, sovint, es pensi en la figura del poeta deianenc com un escriptor solitari, ufanós, i sever. Allò que el públic general desconeix és la faceta més humana, humorosa i jovial del poeta. 

Més enllà del mite que molts d’admiradors crearen de Graves, el poeta fruïa del contacte amb persones properes, de les festes amb amics i gent del poble que es mesclava per a gaudir de petites obres teatrals creades per Graves amb motiu del seu aniversari o per les festes locals. Els investigadors Eduard Moyà i Pere Lacomba han trobat un fons inèdit de fotografies que n’és testimoni del temps quan Ca n’Alluny era una festa.