Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Representants del Parc Regional de Bouhachem volen exportar l’experiència de la Ruta de Pedra en Sec al nord del Marroc

Representants del Parc Regional de Bouhachem volen exportar l’experiència de la Ruta de Pedra en Sec al nord del Marroc

(28/04/2017)

La delegació marroquí es va interessar per la gestió de la xarxa de refugis i de les rutes senderistes de Consell com una bona opció per millorar l’economia local de manera sostenible

Una delegació del Parc Regional de Bouhachem, situat al nord de Marroc, va visitar ahir Son Amer per conèixer de primera mà com es gestiona la Ruta de Pedra en Sec i els seus refugis. Aquesta visita té com a principal objectiu cercar sistemes de gestió per tal de millorar les condicions de vida de la població rural del Parc Regional marroquí, potenciant un turisme sostenible i crear rutes i refugis que permetrien generar uns beneficis econòmics a n’aquesta zona amb un alt índex de pobresa.

 

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i dels tècnics del Departament de Medi Ambient, varen acompanyar a les set persones de la delegació durant la visita per explicar-los la gestió especifica que es duu a terme als diferents refugis de la xarxa del Consell, així com l’estructura de rutes senderistes. Es varen mostrar especialment interessats en el fet d’aprofitar un edifici ja existent i transformar-lo en refugi i els serveis que s’hi poden donar.

 

A més del refugi de Son Amer, aquesta setmana, la delegació ha visitat el Parc Natural de s’Albufera i s’han reunit amb diferents membres de l’administració i d’entitats de les Illes amb les quals comparteixen competències i interessos. D’aquesta manera es vol recuperar progressivament les actuacions de cooperació directa seguint les prioritats que estableix el Pla Director de la Cooperació de les Illes 2016/2019 de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

 

El Parc Natural Regional de Bouhachem cobreix una àrea de 105.000 hectàrees i té una població de 50.000 persones. Les administracions locals i regionals s’han agrupat en una mancomunitat de gestió (GCT Bouhachem) per millorar les condicions de vida de la població local seguint les estratègies de conservació i protecció del patrimoni natural i cultural de la zona, diversificant i augmentat les fonts d’ingressos de la població local, enfortint les administracions locals i promocionant turísticament la zona.