Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Raixa acull la segona jornada de la trobada anual dels consells econòmics i socials autonòmics

Raixa acull la segona jornada de la trobada anual dels consells econòmics i socials autonòmics

(27/04/2018)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha rebut a Raixa a les persones assistents a la Trobada per informar-les sobre l’especificitat de les competències dels consells a les illes. A més, el Consell de Mallorca ha ofert Raixa com a punt de trobada per mostrar de prop la gestió del patrimoni i dels espais naturals de la serra de la Tramuntana, patrimoni de la UNESCO.

Les persones participants a la trobada anual dels consells econòmics i socials autonòmics (CES) han visitat, en la segona jornada de treball, les diferents zones de la finca de Raixa, els magnífics jardins i han gaudit de les vistes que ofereix. A més, n’han pogut conèixer la faceta com a centre d’interpretació de la serra de la Tramuntana.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a la comitiva i d’explicar quina és la tasca i la importància del Consell de Mallorca. S’ha de tenir en compte l’especificitat illenca de la comunitat autònoma que fa que hi hagi moltes particularitats segons l’illa de què es tracti. Per això, els consells insulars són les institucions que representen els autogoverns de cada illa, fent un servei més pròxim i més concret amb les necessitats de la ciutadania. Competències com són els serveis socials, la gestió de residus, infraestructures viàries, polítiques enfocades a la gent gran, la gestió d’espais naturals, del patrimoni cultural i lingüístic.[…] 

«Esperem que aviat el Govern balear faci factible el traspàs de la resta de competències com igualtat, joventut, litoral o promoció turística. Sobretot, aquesta darrera, per exemple, té molt de sentit que sigui el govern de Mallorca qui decideixi quin tipus de promoció turística vol fer, ja que influeix directament en el dia a dia de tota la població mallorquina.»  

També gràcies a una gestió propera i sostenible, s’ha pogut rebaixar el deute del Consell de Mallorca en un 50 % i hem augmentat la inversió social en un 40 % «Perquè una de les nostres premisses és i serà no deixar a ningú enrere. El progrés només s’aconsegueix entre tots o no serà progrés.» Per finalitzar, la comitiva ha pogut passejar pels jardins abans de continuar amb el programa d’activitats.