Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Raixa acull la celebració del Dia Mundial del Cooperativisme

Raixa acull la celebració del Dia Mundial del Cooperativisme

(22/09/2017)

Cooperatives agroalimentàries, educatives, culturals, de treball associat, de consum, entre d’altres, que formen part de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, han commemorat el Dia Mundial del Cooperativisme als jardins de Raixa, un espai per compartir valors mediambientals, culturals i econòmics.

Els jardins de Raixa, una possessió on s’articulava la vida pagesa mallorquina, han estat l’entorn escollit per celebrar el Dia Mundial del Cooperativisme, organitzat per la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, entitat sense ànim de lucre. Un acte que engloba socis, amics i col·laboradors de les cooperatives i durant el qual s’ha lliurat el premi COOP a Antoni Cardona, president constituent de la Unió de Cooperatives Agràries de Balears (UCABAL), gerent de Coinga i president de la Cooperativa San Crispin. Guardonat ja el 2005 amb el premi Ramon Llull, Cardona és un referent del món del cooperativisme de les Illes Balears, promociona el sector i té una gran sensibilitat envers els problemes socials i laborals. Les seves filles han recollit el premi, ja que Antoni Cardona morí el mes passat.

 

Enguany Raixa és un lloc clau per a aquesta celebració, que comparteix objectius i valors vers la cultura, l’economia sostenible i la posada en valor de la participació ciutadana.

 

Hi han assistit el director insular de Relacions Institucionals i Presidència, Marc Herrera, el conseller Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, el regidor d'Economia de Bunyola, Miquel Pascual, i la presidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, Malena Riudavets, acompanyats per socis i representants de totes les cooperatives que conformen la Federació.

 

Durant l’acte, s’ha fet una visita guiada a la finca de Raixa, acompanyats per la música de la Cooperativa Art i Sons. Esperança Mora, membre de la Cooperativa Agrícola de Porreres, ha estat l’encarregada de llegir el manifest del Dia Mundial del Cooperativisme 2017 i l’entrenadora executiva i personal Àngela Covas ha impartit la conferència «L’alegria com a filosofia d’empresa». L’acte ha finalitzat amb un berenar amb productes de les cooperatives agroalimentàries.