Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Prop de 200 persones s’interessen per “tancar el cercle” a Mallorca

Prop de 200 persones s’interessen per “tancar el cercle” a Mallorca

(15/01/2019)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha inaugurat aquest matí les primeres Jornades d’Economia Circular a Mallorca, organitzades des del Departament de Medi Ambient amb la col·laboració de Tirme.

 

“Si no canviam el model no serem capaços de subsistir en un planeta amb els recursos limitats. D’això depèn el nostre futur i el de les pròximes generacions. La nostra obligació com a ciutadans del segle XXI és actuar amb responsabilitat. Tothom hem de conscienciar-nos que el nostre petit gest diari és important”, ha senyalat Miquel Ensenyat.

 

L’objectiu d’aquestes jornades, a les que també hi ha participat la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, és apropar a la ciutadania l’economia circular de manera didàctica i amb casos reals que ja s’estan duent a terme a la nostra illa.

 

“Volem deixar clar amb aquestes jornades que l’economia circular no és una utopia, sinó que és real i hi ha casos reals ben a prop nostre. A més, hem aconseguit reunir a un bon grapat de persones d’àmbits ben diferents, posar-los en contacte i així fomentar noves iniciatives que permetin construir de manera conjunta un canvi de model”, ha assegurat Sandra Espeja.

 

Durant el primer bloc s’ha duit a terme una explicació de com s’estan preparant les institucions per afrontar un canvi de model que permeti passar de l’economia lineal a la circular, tant en el cas espanyol, balear amb la llei de residus i mallorquí amb el nou Pa Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca, entre d’altres.

 

Per altra banda, durant el segon bloc el sector hoteler ha parlat de la seva experiència a l’hora de posar en marxa estratègies d’economia circular i dels beneficis que això ha suposat per a la gestió i la bona imatge de l’establiment.

 

La gestió municipal dels residus ha centrat el tercer bloc d’aquesta primera edició de les jornades amb exemples com els de Sant Llorenç des Cardassar, Esporles, Santanyí, la Mancomunitat des Raiguer i Inca.

 

El quart bloc s’ha dedicat a exemples d’empreses mallorquines que són capaces de tacar cercle a l’illa. Concretament, han parlat representants d’APAEMA (compost), Isma (paper/cartó), Càritas (tèxtil), Mac Insular (residus d’obra i voluminosos) i begudes Puig (que tanquen cercle en comercialització de producte i reutilització de vidre).

 

El director general de Tirme, Rafael Guinea, i la consellera Espeja, han estat els encarregats de clausurà aquestes jornades a les quals hi han participat prop de 200 persones.

 

Així mateix, han anunciat la convocatòria d’uns premis amb el clar objectiu de potenciar l’economia circular, i amb tres categories diferenciades: per a persones físiques, per a empreses i per a organitzacions sense ànim de lucre. Tots els participants han de presentar un projecte real o idees sobre economia circular que es puguin dur a terme a Mallorca. Els guanyadors es donaran a conèixer durant el mes de març.