Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Prop d'una vintena de collidores de Caimari reben el diploma d'Honor i Gratitud del Consell

Prop d'una vintena de collidores de Caimari reben el diploma d'Honor i Gratitud del Consell

(14/11/2022)

L'emotiu homenatge forma part de les activitats de la Fira de l'oliva de la localitat

Prop d'una vintena de collidores d'Oliva de Caimari han estat les protagonistes de l'emotiu acte d'homenatge que va tenir lloc el diumenge a partir de les 18 en el qual han rebut el diploma d'Honor i Gratitud del Consell de Mallorca i un setrill i una panera amb productes locals obsequi per part de l'Ajuntament.
Totes elles han explicat davant d'amics, familiars i veïnats del municipi els seus records i les seves experiències durant l'època de la collita, fent memòria del fred i de les condicions dures de feina, però també amb molta alegria han recordat els balls i els moments de germanor. La majoria de les collidores com és habitual, segons han detallat també les collidores d'altres pobles, varen començar a fer feina a l'edat de 9 anys.

La consellera Maria Antònia Garcías ha agraït en nom del Consell de Mallorca "la seva aportació a la preservació de la Serra de Tramuntana, des de fa onze anys Patrimoni Mundial de la Humanitat". També amb rebut mostres d'agraïment per part del primer tinent de batle Cristòfol Barceló i del batle de Selva, Joan Rotger.

El de Caimari és el setè acte d'homenatge a les dones Collidores d'oliva de la Serra de Tramuntana, un col·lectiu que varen ser guardonades amb la Medalla d'Honor i Gratitud de Mallorca 2021. L'anterior acte es va dur a terme a Bunyola i abans a Fornalutx. Durant aquest any s'ha organitzat diferents trobades. La primera va ser a Campanet, la segona a Sóller, la tercera a Puigpunyent i la quarta a Banyalbufar.

​​​​​El 22 de novembre es realitzarà un nou homenatge a les collidores, al municipi de Valldemossa, a Costa Nord les 17.30 h, i estarà amenitzat per l'actuació de la Coral de Valldemossa i de l'associació cultural "Parado de Valldemossa".