Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Professionals del cinema italià i espanyol comparteixen experiències en unes jornades a La Misericòrdia

Professionals del cinema italià i espanyol comparteixen experiències en unes jornades a La Misericòrdia

(27/06/2016)

El Centre Cultural La Misericòrdia ha acollit aquest dilluns unes jornades professionals dins la mostra "Il Gusto del Cinema Italiano". La trobada ha posat en contacte una vintena d'experts per analitzar les similituds i diferències entre el sistema de rodatge a Espanya i a Itàlia, la distribució de pel·lícules i les oportunitats de coproducció entre tots dos països. La jornada compta amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, a través de l'Arxiu del So i de la Imatge.

Després d'un cap de setmana de projeccions a CineCiutat, la mostra "Il Gusto del Cinema Italiano" ha arribat avui al Centre Cultural La Misericòrdia de mà d'una jornada professional en la qual diferents experts -procedents de productores, diferents Film Comission com la de les Illes Balears, Catalunya, Andalusia, Lazio, Sicilia, Campania...- han posat en comú com és rodar cinema a Itàlia i a Espanya, com és la distribució del cinema italià a Espanya i Llatinoamèrica i, també, quins són els incentius i possibilitats de finançament a l'hora d'emprendre coproduccions entre Espanya i Itàlia. 

 

Una trobada, organitzada pel "Mallorca International Film Media Festival" i l'associació cultural Abilis, que s'ha iniciat aquest matí amb la presència del director insular de Cultura, Rafel M. Creus, acompanyat de Pedro Barbadillo, president de Xarxa Cinema - Cineciutat i de Pep Ramon Cerdà, director de l'Institut d'Estudis Baleàrics. També hi han estat presents representants del sector audiovisual de la nostra comunitat com Àngela Bosch, coordinadora de les Illes Balears Film Comission i Jaume Rodríguez, president de l'Associació de Productores de Balears (APAIB).

 

"Il Gusto del Cinema Italiano" ha acostat el cinema italià a l'espectador de casa nostra a través de set projeccions a CineCiutat aquest passat cap de setmana i també a través de l'experiència de diferents representants de la indústria del cinema en aquestes jornades a La Misericòrdia. La mostra compta amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell de Mallorca a través de l'Arxiu del So i de la Imatge, al costat d'altres institucions com el Ministeri de Béns i Activitats Culturals i Turisme d'Itàlia, l'Associació italiana de la indústria cinematogràfica, la Roma Lazio Film Commission així com la Illes Balears Film Commission.