Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Primeres passes per recuperar la central tèrmica d’Alcúdia

Primeres passes per recuperar la central tèrmica d’Alcúdia

(29/09/2016)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha reunit amb el batle d’Alcúdia i el director general d’ENDESA a Balears per marcar un full de ruta amb la recuperació de la central tèrmica d’Alcanada (Alcúdia).

Avui a les dependències del Consell, s’ha duit a terme una reunió on han participat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll; el batle d’Alcúdia, Antoni Mir; el regidor alcudienc d’Obres Pròpies, Turisme i Relacions Institucionals, Joan Gaspar Vallori, i el director general d’Endesa a Balears, Ernesto Bonnin.

L’assumpte de la reunió ha estat marcar les línies perquè la recuperació de la central tèrmica d’Alcúdia, a Alcanada, sigui una realitat. El Pla Territorial Insular de Mallorca contempla la zona de la central amb un Pla especial d’intervenció paisatgística.  

La directora insular de Patrimoni ha explicat que «es posen sobre la taula totes les parts afectades amb la central. Volem plantejar quina sortida li donam a aquest espai de patrimoni industrial únic a Mallorca i que, com aquest, en queden pocs a tot Espanya».

Per a tot això, la voluntat del Consell, de l’ajuntament i d’Endesa és cercar una solució consensuada que «sigui la millor per a tothom», segons ha especificat el batle d’Alcúdia.

El director general d’Endesa, que ha anat en la mateix línia, ha explicat que «tenim un problema amb l’edifici i hem de cercar la solució. Hem de marcar la línia de ruta i que la solució que trobem acontenti a tothom. Aproximarem les postures per trobar un punt de trobada».

La reunió, que ha suposat un inici per a recuperar l’edifici emblemàtic, ha marcat les següents passes a seguir, que començaran amb la protecció de l’edifici des de la Direcció Insular de Patrimoni.