Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Primera reunió de la legislatura del Consell de les Dones de Mallorca

Primera reunió de la legislatura del Consell de les Dones de Mallorca

(24/09/2015)

Jesús Jurado, conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, i Nina Parrón, directora insular d’Igualtat, es varen reunir ahir al Consell de les Dones de Mallorca per presentar el nou equip de govern i la línia d’actuació d’aquesta legislatura.

Una reunió amb molta expectació i a la qual no va faltar gairebé ningú del teixit associatiu, polític i sindical de les dones de Mallorca. Van presidir aquesta primera sessió, Jesús Jurado, conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, i Nina Parrón, directora insular d’Igualtat, els quals presentaren les línies d’actuació i els compromisos del govern insular.:

Potenciar les polítiques d’igualtat. 

Impulsar polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar.

Revisar i aplicar el pla d’igualtat transversal a tots els departaments i col·laborar amb els ajuntaments per implantar-hi plans municipals. 

Revisar i millorar els programes preventius de violència de gènere i maltractament.

Treballar amb altres administracions en l’elaboració del Pla Integral de Violència de Gènere. 

Participar amb la resta d’institucions en els plans i estratègies sobre salut sexual i reproductiva.


Jesús Jurado va voler destacar que «perquè hi hagi un bon funcionament de la Direcció Insular d’Igualtat és de vital importància la participació ciutadana, perquè és així com podrem treballar conjuntament. La política s’ha d’aturar i ha d’escoltar les demandes de la ciutadania i, en aquest cas, de les dones i del seu teixit associatiu.»

Entre els temes que es varen tractar, es va proposar per part del Col·lectiu Dones de Llevant, invertir una partida que té el Consell de les Dones de Mallorca i a la qual fins ara no se li havia donat ús, a ajudar econòmicament les dones que pertanyen a alguna de les associacions integrades i que no disposen de recursos a pagar part dels bitllets d'avió per anar a la gran Marxa estatal contra les violències masclistes de dia 7 de novembre a Madrid.

 Nina Parrón també va comunicar que aprofitarien el 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència de gènere, per iniciar un Pacte ciutadà en contra de la violència masclista, per reivindicar la gravetat d’aquesta situació.