Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Presentat el 84è Gran Premi Nacional de Trot

Presentat el 84è Gran Premi Nacional de Trot

(16/05/2017)

Miquel Ensenyat, acompanyat del president de president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata, han presentat avui l’edició d’enguany de la cita cavallista més destacada de les Illes Balears, així com també el trofeu del guanyador i la manta.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Jaume A. Ramis, i el president de la Federació Balear de Trot (FBT), Joan Llabata, han presentat avui al pati de Palau Reial el 84è Gran Premi Nacional de Trot, que es disputarà aquest diumenge a l’Hipòdrom de Son Pardo de Palma.

 

Una de les novetats d’enguany és el concurs convocat per l’IEHM i la FBT entre els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, per al disseny i elaboració del trofeu del guanyador de l’edició de 2017 del Gran Premi Nacional de Trot. D’entre totes les propostes presentades, la guanyadora ha estat Sara Benavides amb un trofeu elaborat de manera artesanal amb acer i fusta.

 

Ensenyat ha apuntat que “el 2017 serà un any d’inversions amb l’objectiu de millorar les instal·lacions”. En aquest sentit, el president del Consell ha destacat que “pel que fa al manteniment dels dos hipòdroms que depenen del Consell de Mallorca, modificarem el conveni amb el Patronat Municipal d’Esports de Manacor per poder invertir a l’hipòdrom manacorí i dur a terme la climatització de la tribuna i el tancament de les pistes de competició per millorar la seguretat del públic”. Respecte a l’hipòdrom palmesà, Ensenyat ha assegurat que “a Son Pardo, el principal hipòdrom de les Illes Balears, també s’hi preveu fer una sèrie de millores”.

 

El president insular ha finalitzat manifestant que “amb l’objectiu d’acostar el trot a la societat mallorquina, el trofeu d’enguany, per primera vegada, és el resultat d’un concurs entre els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, que ha guanyat Sara Benavides”.

 

La carrera, a la qual hi participaran 15 poltres i que coronarà el millor producte nacional de tres anys, serà una cursa Premium (PMU), i serà retransmesa en directe pel Canal Equidia, així com també pels canals autonòmics IB3 Televisió i Canal 4.

 

El programa esportiu començarà dissabte horabaixa, i diumenge arribarà al seu moment més important a les 18:05 hores amb la celebració del Gran Premi Nacional. Durant la jornada de diumenge hi haurà diverses activitats per a totes les edats i públics, així com també activitats infantils i una exposició de falconeria.

 

Enguany s’ha tornat a organitzat el concurs de dibuixos escolars relacionats amb el món del cavall, a la qual han participat centenars de nines i nins en edat escolar. Les làmines d’aquest concurs romandran exposades durant tot el cap de setmana al hall de l’Hipòdrom Son Pardo i el lliurament dels premis tendrà lloc el diumenge, després de la celebració del 84è Gran Premi Nacional de Trot.