Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Política Lingüística subvenciona la retolació i material en català de 177 empreses i entitats

Política Lingüística subvenciona la retolació i material en català de 177 empreses i entitats

(17/09/2021)

S’ha exhaurit així la partida de 150.000 euros destinada a aquestes ajudes

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat avui algunes de les 177 empreses i entitats que han rebut subvencions per elaborar retolació, cartells, marxandatge o pàgines web en català, acompanyada del director insular de Política Lingüística, Lluís Segura. 

Segons ha explicat Busquets, «les empreses que han rebut ajudes van des del sector de la construcció fins a empreses culturals passant per algunes dedicades al sector alimentari, restauració, artesania i serveis en general i han duit a terme accions referides al foment de l’ús de la llengua catalana com, per exemple, etiquetatge de productes, cartells informatius, marxandatge, pàgines web del negoci i cartes amb codi QR, entre d’altres». Pel que fa a les entitats subvencionades, també abracen un ampli ventall d’activitats, entre les quals destaquen les activitats d’oci i lleure.

Durant les visites, Busquets ha agraït a les persones responsables de les empreses i entitats el seu compromís amb el català alhora que ha reiterat la seva voluntat de «continuar fent feina des del Consell de Mallorca perquè la presència del català sigui cada vegada major a tots els àmbits i es pugui viure plenament en català».

La vicepresidenta ha mostrat la seva satisfacció per l’èxit de la convocatòria, en què s’han esgotat els 150.000 euros destinats a empreses, perquè «en alguns casos és un reconeixement a la feina feta pel foment del català i, en altres, ha estat un estímul perquè les empreses es decideixen a utilitzar la nostra llengua a cartells, webs o marxandatge, per exemple».

Així, han rebut subvenció 133 empreses i 44 entitats. Les empreses i entitats que ha visitat avui la vicepresidenta i el director insular són Alumini Balear, l’Associació Xarxa Cinema que gestiona el Cine Ciutat de Palma, i Agromart.

A la convocatòria d’ajuts per al foment de l’ús de la llengua catalana per a l’any 2021 es varen preveure dues línies de subvencions, una dotada amb 100.000 euros que està destinada a empreses i comunitats de béns de Mallorca que compleixin els requisits prevists a la convocatòria, i una altra de 50.000 adreçada a entitats associatives o organitzatives, sense ànim de lucre, inscrites de manera definitiva en el registre pertinent de Mallorca. Ambdues han esgotat el pressupost i s’ha pogut donar resposta a les peticions de subvencions.

Així, entre les accions subvencionables s’inclouen la retolació en llengua catalana tant a establiments com a vehicles; l’etiquetatge (informació sobre la composició, característiques, ingredients, etc. del producte) en llengua catalana; l’edició en llengua catalana de material imprès sobre paper (fullets comercials, díptics, sobres, targetes de visita, carnets, cartells, documents administratius o comptables, etc.); l’edició en llengua catalana de cartes de restaurant; l’edició en llengua catalana de marxandatge (adhesius, calendaris, agendes, punts de llibre, bosses, tasses, camisetes, pantalles enrotllables,etc.); l’edició en llengua catalana de pàgines web, portals d’Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tot tipus de plataformes en línia.