Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Patrimoni impulsa el Festival de Cultura Clàssica 2022

Patrimoni impulsa el Festival de Cultura Clàssica 2022

(28/03/2022)

Comença el dissabte 2 amb una visita al jaciment de s’Hospitalet Vell de Manacor i omplirà d’activitats la Misericòrdia entre el 7 i el 10 d’abril.

Enguany, torna el Festival de Cultura Clàssica al Centre Cultural la Misericòrdia i també a diferents punts de Mallorca, segons han anunciat avui la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll. L’objectiu és difondre la cultura clàssica i acostar-la a la ciutadania, tot aprofitant les petjades encara ben presents dels nostres avantpassats i els coneixements generats del seu estudi.
 
Durant la presentació, Busquets ha explicat que el programa inclou «tot un seguit propostes per a tots els públics tant a la Part Forana com a Palma, on reconvertirem la Misericòrdia en un fòrum clàssic i l’omplirem d’activitats com conferències, recreacions històriques o contacontes; alhora que proposarem visitar alguns dels jaciments més emblemàtics de l’època». De fet, el festival comença aquest cap de setmana amb visites a Manacor i Pollença i serà entre els dies 7 i 10 d’abril quan desembarcarà a la Misericòrdia.
 
L’eix conductor del Festival de Cultura Clàssica 2022 és 'La dona a l’antiguitat a Grècia i a Roma'. Així, Coll ha detallat que el programa d’activitats previstes a la Misericòrdia inclou quatre conferències, quinze tallers de recreació històrica, una mostra gastronòmica, una mostra de teatre clàssic, dos contacontes i dos espectacles de recreació històrica. D’altra banda, a la Part Forana s’han previst set rutes o visites guiades a Alcúdia, Montuïri, Manacor, Pollença, Sencelles i Costitx.
 
Totes les activitats estan organitzades i coordinades pel Consell de Mallorca i l’associació Maremagnum Balears, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma.
 
El divendres dematí està destinat exclusivament al públic escolar, amb més de 400 inscripcions confirmades, i dissabte i diumenge, al públic en general.
 
Tot i que, a causa de la pandèmia, enguany no serà possible en molts casos que els assistents hi participin activament, es farà una mostra amb un ventall d’aspectes culturals, destinat a públic d’edats diverses. En aquest sentit, un dels responsables de l’associació Maremagnum, Lluís García, ha destacat l’obra de teatre Cal·lipatira, una mare a Olímpia, amb Maria Antònia Mulet i text de Joana Maria Noguera.

Podeu consultar aquí el programa complet.