Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Patrimoni difon la feina que fa a finques històriques de Mallorca

Patrimoni difon la feina que fa a finques històriques de Mallorca

(14/10/2016)

Aquest diumenge, 16 d’octubre, a les 19 hores al Teatre Societat de Calvià comença el recorregut per les “Possessions de Mallorca: Patrimoni artístic i cultural”, un cicle de xerrades que compta amb la col·laboració de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca i de la productora Cinètica, creadora de la sèrie documental d’IB3 “Un lloc amb història”.

La finca de Galatzó, propietat de l’Ajuntament de Calvià, enceta aquest cicle de xerrades entorn al patrimoni artístic i cultural de Mallorca a partir de les possessions històriques. A ella li seguiran altres indrets de gran valor patrimonial com la possessió de Raixa, propietat del Consell de Mallorca, i Els Calderers a Sant Joan. Espais que protagonitzen la sèrie documental d’IB3 “Un lloc amb història”, produïda per Cinètica, que presentarà en exclusiva un capítol aquest diumenge a Calvià.

 

En el cicle “Possessions de Mallorca: Patrimoni artístic i cultural” s’han seleccionat, com explica la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, “un seguit de finques que han estat vinculades a la tasca que desenvolupa l’àrea de Patrimoni Històric del Consell per un motiu o altre. Per a nosaltres és una oportunitat per donar a conèixer la feina que feim i parlar de patrimoni d’una manera distesa. Podrem tractar temes patrimonials a nivell tècnic però també de les línies de feina que hem posat en marxa des del departament”.

 

Segons la finca històrica de què es tracti s’abordaran aspectes relacionats amb el patrimoni immaterial, com és el cas de la llegenda del Comte Mal a la finca Galatzó, però també aspectes de caire etnològic, en aquest cas, arran de la restauració de la tafona que hi ha a la finca i que va dur a terme el Consell de Mallorca.