Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Patrimoni desmunta d’urgència la maquinària del molí de vent de l’hort d’en Campet

Patrimoni desmunta d’urgència la maquinària del molí de vent de l’hort d’en Campet

(29/09/2016)

Els treballadors del Taller de Restauració del Patrimoni Historicoindustrial del Departament de Cultura del Consell han iniciat aquest matí les tasques de desmuntatge de la maquinària del molí de vent d’extracció d’aigua de l’Hort d’en Campet, al Pla de Sant Jordi. Una actuació que vol evitar que el mal estat del caixó del molí provoqui més danys a la torre i a les construccions annexes, així com evitar el perill per a les persones que hi puguin circular prop.

El molí es troba situat a la carretera Ma 19a (Palma-s’Aranjassa) en terrenys de l’Estació de Serveis Arenal, SL i, per raons que es desconeixen, el caixó del molí va tombar de manera que tota la maquinària se sostenia únicament per la tija.

 

Els treballadors del Taller de Restauració del Patrimoni Historicoindustrial, després de rebre la sol·licitud de la propietat i amb  l’informe de la coordinadora, desmuntaran la maquinària aquests dies. L’objectiu és que no es produeixin més danys a la torre ni a les construccions annexes, a més d’evitar un possible perill per a les persones que puguin circular prop del molí.

 

La Unitat del Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca fa anys que ofereix als propietaris públics i privats de molins de vent d’extracció d’aigua la col·laboració per desmuntar les maquinàries dels molins si es troben en mal estat. Com el desmuntatge que es va dur a terme el passat 25 de juliol del molí de Son Perera, propietat de l’Ajuntament de Palma, ubicat en el parc públic que du el mateix nom.

 

En tots els casos, el Consell de Mallorca aporta la mà d’obra i els propietaris s’han de fer càrrec de les despeses dels camions o camions grua necessaris per dur a terme aquesta feina.