Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Noves ajudes directes per un valor total d’1,5 milions d’euros per a la reactivació dels sectors econòmics de Mallorca

Noves ajudes directes per un valor total d’1,5 milions d’euros per a la reactivació dels sectors econòmics de Mallorca

(21/09/2021)

Professionals de l’artesania, entitats d’economia social, escoles de dansa, instal•lacions juvenils i guies turístics opten a un ajut de 1.500 euros.

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha convocat noves ajudes directes a sectors econòmics de l’illa. Es tracta d’una nova convocatòria d’1.500.000 euros que permetran atorgar ajuts de 1.500 euros a professionals autònoms, empreses o entitats de l’artesania i l’economia social i solidària, a escoles de dansa, instal•lacions juvenils i de lleure educatiu, i a guies turístics. 

Ho ha explicat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. 

«Vull destacar l’esforç que hem fet les institucions de manera coordinada per donar una resposta contundent davant la crisi per ajudar a protegir primer i reactivar després el nostre teixit econòmic. Hi ha prop de 100 milions d’euros entre el Consell de Mallorca, els ajuntaments i el Govern, a més dels 855 milions del paquet d’ajudes estatals per reactivar l’economia», ha expressat la presidenta Cladera.

«Aquesta és una nova línia d’ajudes directes dirigida a protegir i reactivar professionals i negocis que fins ara no havien rebut ajuts i als quals volem arribar, de manera ràpida i àgil, com hem fet amb la resta de sectors. Una ajuda dissenyada per a cadascun d’aquests autònoms o empreses que també ho han passat malament».

El conseller Alzamora, per la seva banda, ha destacat la importància d’aquestes ajudes per a sectors com l’artesania, ja que «la majoria de mercats i fires han estat paralitzats molt de temps i els professionals artesans no han pogut oferir els seus productes» i també ha fet incidència en «el paper que tenen les entitats lligades a l’economia social per a la diversificació econòmica i la difusió de valors solidaris i sostenibles». 

L’ajuda és d’un import cert de 1.500 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (és a dir, màxim 3.000 €) i s’ha de sol•licitar online a través de www.ajutsmallorca.com. La tramitació i els pagaments, a través de la Fundació Mallorca Turisme, es fan de manera àgil. 

El Govern de les Illes Balears aporta un 50% del total del pressupost d’aquesta convocatòria, fruit del conveni de col•laboració signat entre les dues institucions el passat mes d’agost, amb la finalitat de desenvolupar actuacions adreçades a la reactivació econòmica dels sectors econòmics afectats per la covid-19.

Cal recordar que el primer semestre de l’any la Fundació Mallorca Turisme ja va abonar 22.638.500 euros entre 10.628 establiments dels sectors econòmics que més havien patit per les restriccions per fer front a la covid-19: restauració, gimnasos, escoles de dansa, distribució majorista, discoteques, cultura, firaires, organització d'esdeveniments i balnearis.