Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell instal·la 582 elements de senyalització per ordenar les vies i rutes cicloturístiques de Mallorca

El Consell instal·la 582 elements de senyalització per ordenar les vies i rutes cicloturístiques de Mallorca

(29/01/2020)

El projecte, que té un cost de 246.000 euros finançat per l'Impost de Turisme Sostenible, millora la qualitat de l'oferta cicloturística

Mapes amb les 16 rutes cicloturístiques de Mallorca i diferents tipus de vies, indicadors de dificultat i seguretat o punts d'interès paisatgístic i cultural. Tota aquesta informació està recollida en els 582 elements de senyalització que recorren les principals vies ciclistes de l'illa i que el Consell de Mallorca instal·la en diferents punts estratègics.

Avui a Calvià, municipi per on passen 4 de les 16 rutes cicloturístiques de Mallorca, la presidenta Catalina Cladera, acompanyada pel batle Alfonso Rodríguez, la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías i Vicenç Torres Ferrer, adjunt del director de l'Agència d'Estratègia Turística, han presentat el projecte «Senyalització de vies ciclistes de Mallorca». Es tracta d'un projecte finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible per un import de 246.046,83 euros que ofereix als ciclistes, tant residents com turistes, una senyalització clara que fins ara no estava ordenada o havia quedat obsoleta, a més de fomentar la seguretat i promoure el turisme i la mobilitat sostenible. Es tracta d'una passa més en el desenvolupament del Pla de vies ciclistes elaborat pel Consell de Mallorca.

"Amb aquesta xarxa de senyalització ens posam al nivell d'altres països europeus" ha apuntat la presidenta Catalina Cladera. "Milloram com a destinació turística, ja que oferim seguretat als ciclistes, fomentam la desestacionalització i l'ocupació en temporada baixa amb producte turístic especialitzat, difonem el nostre patrimoni natural i cultural i ens oferim com a destinació sostenible", ha conclòs.

D'altra banda, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha expressat que "indicar bé als ciclistes per on gaudir d'un recorregut més tranquil, bell i també segur, ens permet aconseguir un dels principals objectius, que és desestacionalitzar l'oferta turística, especialment en moments claus com són l'inici de final o inici de temporada, en què el cicloturisme és un actiu importantíssim com a producte turístic".

El projecte de senyalització de vies ciclistes de l'Illa de Mallorca defineix 16 rutes cicloturístiques, combinant la mobilitat segura i sostenible amb l'esportiva i de lleure amb temàtiques variades (Llogarets, Fars, Ermites, Serra), dividides en 4 grups, depenent dels nuclis d'on surten, en funció de quatre nivells de dificultat.

En total, hi ha 582 elements de senyalització, de 3 tipus diferents i repartits per quatre sectors de Mallorca (llevant, central, ponent i nord). D'aquests, 348 són senyals indicatius, fletxes que indiquen les vies més segures per comunicar els distints pobles i punts d'interès de Mallorca, per tant indiquen els recorreguts més segurs per anar de poble en poble, evitant les vies més perilloses; 181 són panells informatius, a l'entrada i a la sortida de cada poble, amb un mapa de Mallorca i el tipus de vies, i indicant les 16 rutes cicloturístiques, a l'inici i al final de les rutes, com per exemple els fars i ermites i la resta, són 53 Panells complementaris, que indiquen característiques específiques de la via, com l'inici de grans pujades, els colls o puigs.

A l'acte de presentació del projecte de senyalització de les vies ciclistes de Mallorca hi han assistit el conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Iván Sevillano; el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; els directors insulars de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, d'Infraestructures, Olga Martínez i de Mobilitat, Gonzalo Llamas; a més del vicepresident de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Paco Cuenca; el secretari general de la plataforma ciclista Please, Iñaki Miranda i la coordinadora de Projectes de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Duran.