Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Reunió de la Mesa Permanent del Consell de Participació de la Serra de Tramuntana

Reunió de la Mesa Permanent del Consell de Participació de la Serra de Tramuntana

(06/03/2020)

La sessió ordinària va tractar, entre altres assumptes, l’augment de sol·licituds de subvencions per a recuperació, rehabilitació i conservació del patrimoni de la serra de Tramuntana i les mesures que s’han pres per a controlar el renou i la velocitat a la carretera Ma-10

La Mesa Permanent del Consell de Participació de la Serra de Tramuntana es va reunir ahir en una sessió ordinària en què participaren els representants de col·lectius i entitats que formen part d’aquest òrgan consultiu, amb la presència de la consellera de Territori i vice-presidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcias, així com el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

Al llarg de la reunió el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial va fer balanç de la convocatòria de subvencions, el termini de la qual es va tancar a finals de gener, amb un important augment quant al nombre de sol·licituds rebudes. Així, en aquesta darrera convocatòria el Consorci ha rebut 161 subvencions, quaranta més que l’any 2019. Quant al tipus de beneficiari, els principals sol·licitants són ajuntaments (26) i particulars (100), encara que també sol·liciten ajuts entitats sense ànim de lucre (2), comunitats de bens (1) i comunitats de regants (1). A més a més, 31 explotacions agràries han presentat sol·licituds en oferir-se enguany aquesta possibilitat.

La majoria de sol·licituds de subvencions es presenten per a dur a terme feines de  recuperació d’elements etnològics -molins, marges, síquies, forns de calç, etc.- i per a recuperació de paisatge agrícola, que inclou feines com la tala, la neteja, el control de plagues o feines de prevenció d’incendis, entre altres.

En la reunió va participar també el conseller executiu de Mobilitat del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, que va informar de les mesures que el Consell de Mallorca ha pres per a controlar la velocitat i el renou a la carretera Ma-10 de la Serra de Tramuntana, donant així resposta una reivindicació històrica de les veïns de la zona pel que fa a la seguretat, la perillositat i a la problemàtica ocasionada per les motocicletes que circulen per aquesta via.

Així, s’ha reduït la velocitat màxima permesa de 70 a 50 quilòmetres per hora i s’han prohibit els avançaments en l’entorn del mirador de ses Barques. També s’hi han col·locat bandes rugoses com a element dissuasiu i reductor de la velocitat. Sevillano va insistir que no es tracta de mesures puntuals sinó que la intenció es donar-hi continuïtat.

Per últim, es va informar als representats dels avanços quant al registre de la marca “Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial” per a difondre i promocionar productes, béns o serveis, vinculats al territori de la Serra de Tramuntana declarat Patrimoni de la Humanitat. El registre està a hores d’ara pendent d’aprovació a instàncies europees i en la reunió es va acordar la creació d’un grup de feina amb representants de diversos sectors a fi d’elaborar els requisits i condicions específics per a cada producte.